Польща та країни Балтії озвучили жорстке попередження Лукашенку
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща та країни Балтії озвучили жорстке попередження Лукашенку

Польща та країни Балтії озвучили жорстке попередження Лукашенку
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС країн Балтії і Польщі вимагають у білоруського диктатора Олександра Лукашенка припинити переслідування опонентів і пособництво в агресії РФ проти України. Окрім того, вони пригрозили посиленням санкцій проти Мінська. З такими заявами дипломати випустили з нагоди річниці фальсифікованих президентських виборів у РБ.

Джерело:  "Європейська правда"

Польща та країни Балтії звернулися з вимогою до Лукашенка

Ми знову закликаємо до негайного і безумовного звільнення та реабілітації всіх політичних в'язнів, до припинення репресій та пособництва в агресії Росії проти України. Допоки триватимуть репресії, порушення міжнародного права, інструменталізація міграції та інші злочини, ми продовжуватимемо ізолювати злочинний і нелегітимний режим Лукашенка та посилюватимемо цільові та секторальні санкції ЄС проти нього, - йдеться в заяві очільник МЗС згаданих країн.

Дипломати також звертають увагу на те, що білоруський диктатор, попри рішучий осуд з боку світових лідерів, уже три роки поспіль продовжує нелюдські репресії на території своєї ж країни.

Як відомо, жертвами режиму Лукашенка щоденно стають правозахисники, журналісти, профспілкові діячі, працівники ЗМІ, адвокати і звичайні громадяни, які висловлюють критику системи − їх переслідують, шантажують, ув'язнюють; деякі з них зникли безвісти або були вбиті.

Окрім того, шефи європейських дипломатій нагадують про те, що з лютого 2022 року Лукашенко зробив свою країну співучасницею неспровокованої та невиправданої агресії Росії проти України.

Ба більше, Білорусь бере участь у насильницькій депортації українських дітей.

Що відомо про викрадення Білоруссю українських дітей

Як вдалося дізнатися британським журналістам, з вересня 2022 року близько 2150 українських дітей віком від шести років було вивезено до Білорусі.

Що важливо розуміти, о осені кількість таких дітей може сягнути 3000.

Це відбувається з відома диктатора Білорусі Олександра Лукашенка і робить його прямим співучасником воєнних злочинів Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?