РФ удосконалила методи русифікації українських дітей — юристка БФ Save Ukraine Харченко
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ удосконалила методи русифікації українських дітей — юристка БФ Save Ukraine Харченко

РФ удосконалила методи русифікації українських дітей — юристка БФ Save Ukraine Харченко
Джерело:  online.ua

Юристка благодійного фонду "Save Ukraine" Мирослава Харченко попереджає українців та міжнародну спільноту про те, що Росія продовжує активно удосконалювати методи русифікації викрадених українських дітей. Це є серйозною проблемою та викликом для нашого суспільства.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що російська влада робить з викраденими українськими дітьми

Уже майже півтора року триває повномасштабна російсько-українська війна. За цей період офіційний Київ зміг повернути понад 370 викрадених українських діток.

Водночас влада рф стверджує, що “депортувала” 744 тисячі неповнолітніх українців.

За словами юристки благодійного фонду "Save Ukraine" Мирослави Харченко, російські загарбники удосконалили свої навички русифікації українських дітей.

У них була можливість потренуватися на Донбасі та у Криму. Росіяни дивилися, як працюють різні освітні механізми, на що діти краще реагують, в яких обставинах. Вони дійшли висновку, що коли дитина знаходиться дуже довго без батьків та рідних, без належної підтримки в чужому для неї середовищі, то починає вірити в те, що розказують росіяни. На жаль, це працює, — зазначає експертка.

рф продовжує масове вивезення дітей із Запорізької області

Згідно з даними юристки благодійного фонду "Save Ukraine" Мирослави Харченко, російські окупанти наразі продовжують процес масового викрадення неповнолітніх українців з окупованої частини Запоріжжя.

Протягом минулого тижня росіяни забрали понад тисячу дітей з українських родин, стверджуючи, що везуть їх "на оздоровлення".

Куди саме їх відвезли — ми поки що не маємо цієї інформації, — додає Мирослава Харченко.

Вона звертає увагу на те, що українська влада, БФ "Save Ukraine" та інші організації зроблять усе можливе, щоб кожна викрадена росією українська дитина повернулася додому якомога швидше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?