Чому заяви про "депортацію" українських дітей є хибними — відповідь радника Віце-премʼєрки з євроінтеграції Ніжинського
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому заяви про "депортацію" українських дітей є хибними — відповідь радника Віце-премʼєрки з євроінтеграції Ніжинського

Чому заяви про "депортацію" українських дітей є хибними — відповідь радника Віце-премʼєрки з євроінтеграції Ніжинського
Джерело:  online.ua

В Україні та за її межами доволі часто можна почути, що росія нібито "депортує" на свою територію українських дітей. Однак це є хибним твердженням, адже країна-агресорка займається безпосередньо викраденням неповнолітніх українців. На цьому наголошує заступник міністра соціальної політики з євроінтеграції (2019-2020), радник Віце-премʼєрки з європейської інтеграції, голова ГО «UA Experts» Сергій Ніжинський.

Джерело:  ютуб-канал online.u a

Чому викрадення українських дітей росією не можна називати депортацією

Весь демократичний світ давно усвідомив, що викрадення росією дітей є геноцидом українського народу.

Однак це не заважає ні світовим лідерам, ні самим українцям інколи використовувати хибну термінологію для характеристики, здавалося б, усім очевидних процесів.

Це не депортація, як каже росія, а викрадення. Треба говорити чіткими фразами в європейських країнах, в Раді Європи, в ООН, що це викрадення. Тому що депортація це досить юридичне слово, а не кримінальне, — пояснює Сергій Ніжинський.

За словами експерта, більшість українців плекають надію, що викрадені росією українські діти принаймні будуть фізично захищені, однак це не так.

На цьому тлі не можна забувати про те, які є види торгівлі людьми.

Йдеться не лише про фізичне викрадення, а також про зомбування дітей, втягування неповнолітніх в жебракування.

Втягування дітей в жебракування — це своєрідна мафія, — наголошує Сергій Ніжинський.

Чому світові лідери не можуть домовитися про повернення українських дітей

Радник Віце-премʼєрки з європейської інтеграції звертає увагу на те, що європейське та міжнародне співтовариство буквально провалило питання повернення викрадених росією неповнолітніх українців.

На переконання експерта, у процес порятунку наших дітей має бути залучений весь політичний соціум світу, а не лише українська влада.

Однак для цього потрібно ратифікувати декілька важливих конвенцій.

Ми повинні максимально підготувати національне законодавство та ратифікувати низку міжнародних конвенцій щодо захисту прав дітей, щоб мінімізувати наслідки кризи викрадення дітей... На мою думку, ратифікація Гаазької конвенції могла б дати наразі результат. Зараз ми маємо лише одну мету — повернення усіх українських дітей способом переговорного процесу та верифікації. Бо основна проблема — ми не знаємо, де ховають наших діток в росії, — підсумовує Сергій Ніжинський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?