Очікуємо на результат. Ватикан допоможе повернути викрадених Росією українських дітей — Омбудсман
Категорія
Україна
Дата публікації

Очікуємо на результат. Ватикан допоможе повернути викрадених Росією українських дітей — Омбудсман

Очікуємо на результат. Ватикан допоможе повернути викрадених Росією українських дітей — Омбудсман
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець офіційно підтвердив, що наразі триває активна робота щодо повернення викрадених Росією українських дітей, до якої долучився Ватикан. Уже незабаром можна буде побачити конкретні результати цієї співпраці. 

Джерело: Дмитро Лубінець

Ватикан допоможе повернути викрадених Росією українських дітей

4 серпня в Центрі захисту прав дитини пройшла зустріч Омбудсмана Дмитра Лубінця з групою представників медіа Латинської Америки, серед яких журналісти з Аргентини, Бразилії, Мексики, Уругваю, Чилі та Колумбії.

У рамках зустрічі пройшов показ документального фільму “Понівечене дитинство” іспанською мовою від команди online.ua про примусову депортацію та викрадення українських дітей до Росії.

Під час зустрічі Омбудсман розкрив деталі співпраці з Ватиканом у питання повернення викрадених окупантами українських дітей.

За словами Лубінця, його команда позитивно ставиться до будь-яких ініціатив, які можуть принаймні теоретично допомогти повернути нам наших людей додому.

Він також підтвердив, що безпосередньо зустрічався з кардиналом Дзуппі — наразі у них налагоджений контакт.

Український Омбудсман нагадав, що кардинал Дзуппі був особисто в Москві, був на окремій аудиенції з президентом Джо Байденом.

Скажімо так, станом на сьогодні, ми очікуємо конкретний результат від співпраці з Ватиканом.Чи вірю я в те, що це станеться? Я в роль Ватикану вірю набагато більше, ніж у багато інших ініціатив. Принаймні станом на зараз я бачу величезне не тільки бажання допомогти нам повернути українських дітей, я бачу ті дії, які робить безпосередньо папа та кардинал Дзуппі. Мені віриться, що вони приведуть до результату повернення українських дітей в Україну, — наголосив Дмитро Лубінець.

Що відомо про результати переговорів посланця Папи Римського та Дмитра Лубінця

5 червня 2023 року спеціальний посол Папи Римського Франциска з питань миру в Україні кардинал Маттео Дзуппі зустрівся з уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем.

Сторони встигли детально обговорити механізми повернення вивезених Росією дітей, а також звільнення цивільних полонених.

Я дуже вдячний за зустріч, тому що це сильно допомогло зрозуміти біль найслабших дітей. Ми зробимо все можливе і неможливе, щоб розв'язувати цю проблему, – наголосив кардинал Дзуппі.

Що відомо про документальну стрічку "Понівечене дитинство"

За понад рік повномасштабного вторгнення РФ в Україну, додому змогли повернути 380 українських, яких викрала Росія.

Росія заявляє, що “евакуювала” 744 тисячі українських дітей з тимчасово окупованих територій і продовжує незаконно вивозити дітей.

У фільмі "Понівечене дитинство" діти розповіли свої історії полону, примусового вивезення в оздоровчий табір, розлуки з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

Розповіді ілюструють те, що викрадення Росією дітей з України є чітко спланованим та добре організованим процесом за типовими сценаріями: обман або вбивство батьків, викрадення сиріт, депортація під приводом оздоровлення та фільтраційні табори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?