Польща різко збільшує кількість військових на кордоні з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща різко збільшує кількість військових на кордоні з Білоруссю

Польща різко збільшує кількість військових на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

10 серпня офіційно стало відомо, що Міноборони Польщі ухвалило рішення щодо збільшення кількості військових на кордоні з Білоруссю, щоб стримати армію диктатора Олександра Лукашенка від нападу на їхню країну. Цю інформацію уже підтвердив міністр оборони Маріуш Блащак.

Джерело:  "Польське радіо"

Польща збільшить кількість військових на кордоні з Білоруссю

Близько 10 тисяч солдатів перебуватимуть на кордоні: чотири тисячі безпосередньо підтримуватимуть Прикордонну службу, а шість тисяч будуть у резерві, - повідомив глава Міноборони Польщі.

Маріуш Блащак не приховує, що вирішив передислоковувати війська "ближче до кордону з Білоруссю, щоб стримувати агресора, щоб він не наважився напасти" на Польщу.

Окрім того, міністр вкотре озвучив попередження, що "порушення польського простору білоруськими вертольотами не можна недооцінювати через підхід" Мінська.

Це була чергова провокація. Все, що відбувається в Білорусі, координується з діями Росії, – наголосив Маріуш Блащак.

Що відомо про посилання Польщею свого кордону

Нещодавно стало відомо, що офіційна Варшава відправить дві тисячі військовослужбовців на кордон з Білоруссю для блокування спроб незаконного перетину кордону – удвічі більше, ніж просила Прикордонна служба.

Ба більше, декілька днів тому, заступник міністра внутрішніх справ Мацей Вонсік заявив, що прикордонна служба вимагає посилення ще тисячею солдатів.

За його словами, наразі усі спроби нелегального проникнення мігрантів до Польщі організовує команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?