Польща раптово розгорнула нове угруповання на кордоні з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща раптово розгорнула нове угруповання на кордоні з Білоруссю

Польща раптово розгорнула нове угруповання на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства оборони Польщі Маріуш Блащак вирішив розгорнути додаткову оперативну групу своїх військ на кордоні з Білоруссю. За його словами, ця роблять з метою реагування на провокації з білоруської сторони.

Джерело:  сайт уряду Польщі

Варшава розгортає нове угруповання на кордоні з Білоруссю

Я вирішив створити військову оперативну групу в операції під кодовою назвою RENGAW. Завданням солдатів буде підготовка польської армії тут, у польових умовах, у Підляському воєводстві, а також підтримка, якщо ситуація на польсько-білоруському кордоні погіршиться, – розповів Маріуш Блащак.

Згідно з даними журналістів, протягом дня глава Міноборони перебував на сході Польщі, де солдати Війська польського несуть службу, підтримуючи Прикордонну службу в її операціях.

Міністр звернув увагу на те, що головна мета вказаної військової оперативної групи – навчання і оборона.

У нас є операція GRYF під командуванням Прикордонної служби, яка полягає в закритті та зміцненні кордону. У цій операції візьмуть участь до 4 тисяч солдатів польської армії, але я ухвалив рішення про створення військової оперативної групи в операції під кодовою назвою RENGAW, – додав Блащак.

Окрім того, він офіційно підтвердив, що до польських солдатів з Підляшшя кожного дня будуть приєднуватися бійці, дислоковані в інших частинах країни. За словами міністра, йдеться не лише про оперативні війська, а й про територіальні.

Що відомо про ситуацію польсько-білоруському кордоні

Нещодавно офіційна Варшава заявила, що перекине під білоруський кордон додаткові кілька тисяч військових.

Згідно з останніми даними, близько 10 тисяч солдатів перебуватимуть на кордоні: чотири тисячі безпосередньо підтримуватимуть Прикордонну службу, а шість тисяч будуть у резерві.

Польща, крім того, у такий спосіб реагує на провокації, які білоруські силовики влаштовують на кордні з допомогою нелегальних мігрантів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?