Аналітики помітили різку зміну поведінки Пригожина
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики помітили різку зміну поведінки Пригожина

Аналітики помітили різку зміну поведінки Пригожина
Джерело:  online.ua

Американські аналітики звертають увагу на те, що власник Групи "Вагнера" Євген Пригожин почав утримуватися від коментарів про війну в Україні, попри це він продовжує активно коментувати діяльність ПВК в Африці.

Джерело:  ISW

Як змінилася поведінка Пригожина — дані ISW

Пригожин продовжує коментувати питання, пов'язані з діяльністю "Вагнера" на африканському континенті, щоб залишатися активним в інформаційному просторі, але помітно утримується від коментарів щодо війни в Україні.

Окрім того, повідомляється, що джерела, пов'язані з вагнерівцями, "підривають діяльність" приватних військових компаній, пов'язаних з Міноборони РФ.

Також стало відомо, що чутки про нібито перехід командирів "Вагнера" до ПВК "Редут" Міністерства оборони Росії є фейками.

За словами інсайдерів, ці чутки є "мрією" глави оборонного відомства Сергія Шойгу. Вони відкидають інформацію про те, що командири "Вагнера" переходять у "Редут", а натомість продовжують виконувати завдання у складі керівництва "ПВК Вагнера".

Неоголошена "війна" між вагнерівцями та Міноборони РФ триває

Американські аналітики звертають увагу на те, що інсайдери, пов'язані з "Вагнером" та власником Групи Євгеном Пригожиним раніше жорстко критикували "Редут" і його підрозділи на тлі напруженості у відносинах "Вагнера" з Міністерством оборони Росії під час битви за Бахмут.

Жорстка реакція багатьох каналів, пов'язаних з "Вагнером", на повідомлення про можливий перехід деяких командирів "Вагнера" у "Редут" свідчить про те, що джерела "Вагнера" продовжують бути зацікавленими у підриві діяльності різних органів, пов'язаних з Міністерством оборони Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?