Армія РФ зводить нові укріплення в районі Токмака — Сили оборони Таврійського напрямку
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ зводить нові укріплення в районі Токмака — Сили оборони Таврійського напрямку

Армія РФ зводить нові укріплення в районі Токмака — Сили оборони Таврійського напрямку
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника об'єднаного пресцентру Сил оборони на таврійському напрямку Олександра Штупуна, злочинна армія РФ зміцнює оборону в районі Токмака та на окупованих територіях Запорізької області на тлі успіхів контрнаступу ЗСУ.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію на Таврійському напрямку 

Штупун підкреслив, що наразі злочинна армія РФ будує додаткові оборонні укріплення в районі Токмака на додачу до тих, що у великій кількості вже були, одже українським військовим слід і надалі знищувати особовий склад та техніку армії РФ і не віддавати ворогу ініціативу.

Він не хоче скажемо втрачати просто так це стратегічне місто, також ворог продовжує укріплюватися і на інших напрямках в глибині, копає нові позиції. Ми повинні весь час його бити весь час тримати в напрузі, щоб він не міг належно підтягнути резерви та зібратися, - пояснює речник ЗСУ на Таврійському напрямку.

Що відомо про позицію країн Заходу стосовно контрнаступу ЗСУ 

На думку одного з найбільш авторитетних військових аналітиків Майкла Кофмана з Фонду Карнегі за міжнародний мир, керівництво західних країн схиляється до того, що розв'язана Росією війна проти України триватиме довго і не завершиться за результатами одного контрнаступу.

Кофман, зокрема, відмовився називати прорив українськими військовими оборонних позицій армії РФ вирішальним.

Аналітик визнає, що українські військові докладають неймовірних зусиль для розширення діри в обороні армії РФ, однак поки її масштаби не дозволяють говорити про докорінний перелом у війні, який може наступити за умов введення у бій бронетехніки.

Кофман підкреслив, що країни Заходу сподівались, що успішний контрнаступ гарантує Україні вигідну позицію на переговорах із Росією, однак наразі від цієї думки переважною мірою відмовились.

Люди розуміють, що війна буде довгою і потенційні способи зробити цю війну короткою залишилися в минулому. Основне планування має зосередитися на більш затяжній війні, в якій, як і у всіх війнах, будуть різні фази, - пояснює аналітик.

На його думку, якщо в результаті контрнаступу українським військовим вдасться повернути Токмак, то цю операцію можна буде вважати дуже успішною.

Кофман також підкреслив, що отримання від США далекобійних ракет ATACMS допоможе українським військовим, однак не стане вирішальним аргументом у війні.

Аналітик вважає, що якщо українські військові отримають варіант цієї ракети з касетною, а не фугасною боєголовкою, це допоможе їм вражати більшу кількість російських цілей.

Однак Кофман зазначив, що ЗСУ буде складно визначати цілі, положення яких швидко змінюється, або ж у цьому питанні їм доведеться покладатися на допомогу західних союзників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?