У США визнають "дивом" успіхи ЗСУ на півдні та сході — Кулеба
Категорія
Україна
Дата публікації

У США визнають "дивом" успіхи ЗСУ на півдні та сході — Кулеба

У США визнають "дивом" успіхи ЗСУ на півдні та сході — Кулеба
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що американські військові розуміють, що досягнення ЗСУ під час контрнаступу – це справжнє диво, зважаючи на умови.

Джерело: Інтерфакс

Чи коментували у США швидкість контрнаступу

Кулеба розповів, що американські військові оцінюють ефективність контрнаступу виходячи з реалій поля бою, а не на основі коментарів в соцмережах і газетах.

Вони розуміють: те, чого вдалося досягти українським Силам оборони і на півдні, і на сході - це справжнє військове диво, якщо зважати на всі обставини - мінні поля і домінування Росії в небі. Тому критика швидкості контрнаступу не лунала.

За словами Кулеби, була дуже предметна дискусія про те, як вирішити проблеми, з якими стикаються Сили оборони для того, щоб воїни могли ще ефективніше рухатися вперед.

Військові більш професійно це прокоментують, але найбільше мені у військовій частині в США сподобалося дуже стратегічне орієнтування з боку американців на допомогу Україні у побудові таких Сил оборони, які не лише можуть перемогти у війні, але й запобігти новим агресіям.

Кулебу запитали, чи США налаштовані на перемогу, а не на якийсь компромісний варіант з РФ.

Вже всі дуже добре знають позицію президента Зеленського, тому ніхто навіть не наважується запропонувати йому якісь компромісні варіанти. Тому що його позиція максимально чітка навіть не думаю, що треба повторювати.

Що відомо про рішення щодо ATACMS 

Міністр зазначає, що військову допомогу треба розділити на дві частини, перш ніж перейти до теми ATACMS. Перша – це стабільність постачання тієї зброї, яка вже відкрита до передачі з початку війни.

І друга тема – це останні “закриті” позиції. Останні “закриті” позиції станом на зараз – це ATACMS з США і TAURUS з Німеччини, тобто далекобійні ракети.

За словами Кулеби, тема TAURUS була на зустрічі президента Зеленського з канцлером ФРН Шольцем, а тема ATACMS була на зустрічі з президентом США Байденом.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак працює із Джейком Саліваном, я працюю відповідно із Ентоні Блінкеном для того, щоб якомога швидше це питання було вирішене. І я переконаний, що постачання в Україну ракет ATACMS – це питання часу. Так само, як ми до цього успішно вирішували завдання щодо інших типів зброї.

Читайте також:

  • У Палаті представників погрожують заблокувати 6 млрд доларів допомоги Україні

  • Візит Зеленського розкрив стратегічний розкол між Україною та США — NYT

  • Білий дім відповів на чутки про зменшення підтримки України з боку Конгресу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?