Армії РФ не вдається досягти успіху в районі Лимана та Куп'янська
Категорія
Україна
Дата публікації

Армії РФ не вдається досягти успіху в районі Лимана та Куп'янська

Армії РФ не вдається досягти успіху в районі Лимана та Куп'янська
Джерело:  online.ua

За словами речника Східного угруповання Сил оборони Сергія Череватого, в районі Куп'янська та Лимана здебільшого задіяні штатні підрозділи злочинної армії РФ. Вони діють більш обережно, ніж в районі Бахмута та всеодно не досягають ніяких успіхів.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в районі Куп'янська та Лимана 

Тільки там помітна тенденція, що вони використовують здебільшого штатні підрозділи російсько-окупаційного війська, діють більш обережно, а не як на Бахмутському напрямку, де колишні в'язні з ПВК "Вагнер" атакують фактично безперервно. Тут вони намагаються проводити розвідку, завдають масованих артилерійських ударів, і втрати тут набагато менші, ніж на напрямку Бахмута. Відтак прогресу вони також не мають, - зазначив Череватий.

Однак спікер ОК "Схід" зазначив, що попри невдачі, ворог демонструє високу активність в районі Куп'янська та Лимана.

Ця доба не стала виключенням, ворог атакував в районі Серебрянського лісництва, Гряниківки, Синьківки, Дібрової, Білогорівки і Спірного. Також цей напрямок є рекордним за кількістю артилерійських обстрілів декілька тижнів поспіль, 454 рази за цю добу він різними видами артилерії обстрілювався, 11 боєзіткнень відбулося, 9 авіаударів. Було вбито 48 окупантів, 88 зазнали поранень і один потрапив у полон. Також було підбито систему реактивно-залпового вогню "Град", п'ять автомобілів і збито головний їхній безпілотний літальний апарат "Орлан-10, - наголосив Череватий.

В Міноборони закликають не питати про контрнаступ ЗСУ

Замміністра оборони Ганна Маляр закликала українців не ставити військовим питання щодо контрнаступу ЗСУ, адже це заважає їм працювати.

Добре, що ніхто в пабліку не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. І була повністю закрита зона бойових дій для доступу будь-кого, крім військових. Тоді було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення наших територій. Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу, - пояснила Маляр.

За її словами, повідомляти про стратегічні плани можуть лише президент, голова міноборони, та головнокомандувач ЗСУ.

Не треба задавати в ефірах питання експертам - а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії. У нас один стратегічний план - звільнити всі наші території, - підкреслила Маляр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?