ЗСУ не підтверджують припинення наступу армії РФ в Бахмуті
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ не підтверджують припинення наступу армії РФ в Бахмуті

ЗСУ не підтверджують припинення наступу армії РФ в Бахмуті
Джерело:  online.ua

За словами речника Східного угруповання Сил оборони на східному напрямку Сергія Череватого, поки зарано говорити про повну зупинку наступу злочинної армії РФ в Бахмуті. Українські військові продовжують відбивати численні ворожі атаки.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію в Бахмуті 

Череватий, вслід за коментарем аналітиків військової розвідки міноборони Великої Британії, які заявили про зупинку наступу росіян в Бахмуті, зазначив, що місто залишається епіцентром бойових дій.

Сьогодні на Бахмутському напрямку було 18 боєзіткнень, ще недавно їх було від 30 до 50, але це потребує детальнішого аналізу. Я думаю, що найближчий тиждень це покаже. Поки що Бахмут залишається епіцентром бойових дій, напрямком головного удару противника, - підкреслив Череватий.

Речник ОК "Схід" наголосив, що протягом доби окупанти 178 разів відкривали вогонь по місту зі ствольної артилерії та РСЗВ.

Окрім цього, за словами Череватого, ворог завдав 5 авіаударів.

Тільки в районі самого міста Бахмут 40 обстрілів було і 16 боєзіткнень, 182 окупантів було знищено і 218 зазнали поранень. Також було підбито вертоліт Мі-24, танк Т-80, бойову машину піхоти та самохідну артилерійську установку "Гвоздика, - наголосив Череватий.

Коли очікувати контрнаступу ЗСУ 

На думку військового експерта Владислава Селезньова, ЗСУ ще не розпочали власний контрнаступ.

Необхідно закінчити підготовку та бойове злагодження тих самих штурмових бригад, необхідно накопичити ще більшу кількість ресурсів. І цих ресурсів має бути щонайменше на три чи навіть чотири тижні активних бойових дій. Йдеться про величезну кількість боєприпасів, - підкреслив експерт.

За оцінками Селезньова, українським військовим необхідно до 250 тис снарядів для початку контрнаступу.

Крім снарядів, необхідні й інші складові логістики, від яких залежить успішність українського контрнаступу. Плюс погодні умови, - наголосив експерт.

Тому, зазначив він, говорити про перехід у ЗСУ некоректно. Так, проводяться певні контрнаступальні заходи, наприклад, на Бахмутському напрямку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?