Асад сам винен: з'явилася реакція Меркель і Олланда на удар США в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Асад сам винен: з'явилася реакція Меркель і Олланда на удар США в Сирії

Асад сам винен: з'явилася реакція Меркель і Олланда на удар США в Сирії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд заявили, що відповідальність за ракетні удари США по урядовій авіабазі в Сирії несе президент Башар Асад.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Таку заяву лідери Німеччини і Франції зробили під час телефонної розмови, йдеться в комюніке, яке опублікував у Twitter Єлисейський палац.
"Військове обладнання, використане сирійським режимом для хіматаки, було знищено минулої ночі в результаті американських ударів. Асад несе повну відповідальність за такий розвиток подій", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Тур еччина і Великобританія схвалили ракетний удар США по авіабазі Асада
"Через повторне використання ним хімічної зброї та його злочинів проти населення повинні бути впроваджені санкції", - заявили Олланд і Меркель.
Нагадаємо, Збройні сили США випустили 50 крилатих ракет "Томагавк" по урядових цілях в Сирії у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб, в результаті якої загинули десятки людей.
За даними сирійських військових, в результаті ракетного удару американців були вбиті шестеро військових.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін вважає ракетний удар США, завданий по авіабазі в Сирії, "порушенням міжнародного права".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?