Астрономи нарешті розгадали загадку "хатини" на Місяці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Астрономи нарешті розгадали загадку "хатини" на Місяці

Астрономи нарешті розгадали загадку "хатини" на Місяці
Джерело:  online.ua

Науковцям нарешті вдалося з'ясувати, що це за загадковий об'єкт, який їхні колеги неочікувано виявили на звороті Місяця за допомогою китайського ровера "Юйту-2". Ця "таємнична хатина" виявилася просто каменем. Містикам і конспірологам доведеться чекати на нові схожі відкриття.

Джерело: CNET

Вчені змогли розгадати загадку "хатини" на Місяці

Об'єкт, який справді віддалено нагадував хатину і, як здавалося, мав близьку до кубічної форму, насправді виявився невеликим каменем, що лежав на краю кратера. Справжню природу об'єкта ровер розкрив, просто трохи наблизившись до нього. Через свою кумедну форму об'єкт отримав нове прізвисько – "нефритовий кролик", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що камінь справді нагадує кролика з певного кута огляду. Що цікаво, назва місяцехода "Юйту-2" перекладається з китайської як "нефритовий кролик" – астрономи жартують, що апарат зустрів на Місяці свій власний талісман.

"Нефритовий кролик" на поверхні Місяця (Фото - weixin)

Через особливості перспективи та сприйняття об'єкти на поверхні Місяця на фото часто здаються значно більшими ніж вони є насправді. Гра тіней та перспективи не вперше дивують дослідників і такі знахідки на поверхні нашого супутника далеко не поодинокі, - йдеться в повідомленні.

Що важливо знати про китайську місячну місію

Астрономи звертають увагу на те, що місяцехід прибув на супутник Землі з посадковим модулем "Чан'є-4" ще 3 роки тому. Що важливо розуміти, це перший апарат, який досліджує зворотний бік Місяця.

За словами науковців, "Юйту-2" може працювати винятково на сонячній енергії, тож він переходить в режим очікування чекаючи на схід Сонця. У зв'язку з цим на з'ясування природи загадкового об'єкта знадобився деякий час.

Читайте також:

  • Європа відправить власну місію на Венеру паралельно з NASA.

  • Вчені з’ясували, як виглядала Венера у життєздатному стані.

  • На Місяці помітили дивну величезну споруду: що вдалося дізнатися про неї

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?