Європа відправить власну місію на Венеру паралельно з NASA
Категорія
Технології
Дата публікації

Європа відправить власну місію на Венеру паралельно з NASA

Європа відправить власну місію на Венеру паралельно з NASA
Джерело:  online.ua

Науковці Європейського космічного агентства (ESA) запланували відправити космічний апарат для дослідження Венери - сусідньої до Землі планети, яка не ласкана увагою суспільства навiдмiну від Марсу.

Джерело: space.com

Згідно з оприлюдненими деталями, європейські фахівці хочуть встановити, чому на схожій на нашу планету життя не змогло утворитися, а ми водночас - існуємо. Передбачається оцінка еволюційного розвитку упродовж останніх мільйонів років.

Також науковці передбачають вивчити вкрай багато інших сторін Венери - від внутрішнього ядра планети до верхніх шарів атмосфери, де нібито було виявлено присутність простіших мікробів.

У планах ESA спрямувати у космос корабель з апаратом EnVision на початку 2030-х років.

“На нас чекає нова ера в дослідженнях нашого найближчого, але зовсім іншого сусіда по Сонячній системі. Разом з недавно оголошеними місіями на Венеру під керівництвом NASA, у найближче десятиліття у нас буде надзвичайно велика наукова програма на цій загадковій планеті”, - цитують медіа наукового директора Гюнтегра Гасінгера.

Нова місія буде не першою спробою дослідити Венеру з боку європейської науки. З 2004 до 2014 року навколо цієї планети обертався апарат Venus Express, який займався збиранням даних про атмосферу, збагачену вуглекислим газом.

Передбачається, що сучасний EnVision також обертатиметься над Венерою, але його головною відмінністю стануть прилади для глибшого і докладнішого вивчення планети. Зокрема, серед обладнання будуть ехолот (для дослідження кількох шарів всередині планети), спектрометри (для аналізу газів в атмосфері чи з’єднань на поверхні), радіолокаційний прилад (для складання карти поверхні), пристрій для дослідження структури планети й гравітації.

“Прилад VenSAR допоможе створити унікальну карту поверхні Венери”, - цитують медіа Адріана Окампо, представника програми EnVision.

Інші місії до Венери

За офіційними даними NASA, запуск одночасно двох власних місій США передбачений вже до 2030 року. Головна мета дослідників — вивчення процесів, які перетворили Венеру на існування в сучасному стані.

На кожну з місії американський уряд передбачає виділити близько 500 мільйонів доларів США. Орієнтовно безпосередні запуски планують здійснити у період з 2028 до 2030 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?