NASA відправить дві місії на Венеру вперше за 30 років
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA відправить дві місії на Венеру вперше за 30 років

NASA відправить дві місії на Венеру вперше за 30 років
Джерело:  online.ua

Науковці американського космічного агентства NASA запланували відправку одразу двох дослідницьких місій до Венери, яка останніми роками поступилася увагою Марсу.

Джерело: NASA

За офіційними даними агентства, запуск передбачений вже до 2030 року. Головна мета дослідників - вивчення процесів, які перетворили Венеру на існування в сучасному стані. Наразі це одна з найбільш непривітних планет у Сонячний системи через надзвичайний тиск на поверхні, різноманітні бурі та кислотні дощі.

На кожну з місії американський уряд передбачає виділити близько 500 мільйонів доларів США. Орієнтовно безпосередні запуски планують здійснити у період з 2028 до 2030 років.

“DAVINCI+ вимірюватиме склад атмосфери Венери, щоб зрозуміти, як вона формувалася та розвивалася, а також визначить, чи був на планеті колись океан. Місія складається зі сфери, яка буде занурюватися в щільну атмосферу планети, роблячи точні вимірювання благородних газів і інших елементів для розуміння, як атмосфера Венери стала такою, що безконтрольно нагрівається, у порівнянні з атмосферою Землі”, - пояснили першу місію в NASA.

Головним технічним завданням VERITAS стане формування повноцінної мапи планети, яка дозволить зрозуміти геологічну історію та зрозуміти, яким чином вона настільки відрізняється від земних умов.

Згідно з уточненням помічника директора NASA з питань науки Томаса Зурбухена, американці не здійснювали досліджень Венери вже 30 років. Мета нових місій носить амбітний характер, оскільки науковці хочуть зробити внесок у вивчення еволюції планет у Сонячній системі та всесвіті в цілому.

“Вражає, наскільки мало ми знаємо про Венеру, але сукупні результати цих місій розкажуть нам про планету, починаючи з хмар в її небі через вулкани на її поверхні аж до самого її ядра. Це буде ніби заново відкрити планету”, - цитує агентство Тома Вагнера, представника програми NASA Discovery.

Венера - це планета-сусід Землі, яка суттєво відрізняється умовами на поверхні попри схожі умови під час розвитку мільйони років тому. Передбачається, що колись цей світ був схожий на наш та, ймовірно, навіть мав повноцінні водойми - океани, моря, річки.

Утім, невідома планетарна катастрофа перетворила Венеру на планету, температура на поверхні якої становить до 470 градусів за Цельсієм вище нуля. Повітря там складається з вуглекислого газу, азоту й інших речовин, що зумовлюють стійкий парниковий ефект.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?