NASA виявило, що на Марсі могло існувати життя
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA виявило, що на Марсі могло існувати життя

NASA виявило, що на Марсі могло існувати життя
Джерело:  online.ua

Американське космічне агенство NASA офіційно заявило про те, що марсохід Curiosity виявив на поверхні Марса з'єднання, які можуть бути частками органічних солей. Варто звернути увагу на те, що ця знахідка не є доказом того, що органічне життя колись існувало на планеті. За словами астрономів, вона підтверджує, що на поверхні Червоної планети, цілком ймовірно, протікали відповідні типи хімічних реакцій.

Джерело: Extremetech

Що відомо про відкриття Curiosity

За словами вчених, наявність органічних солей на поверхні Марса може побічно вказувати не лише на існуюче в далекому минулому життя.

Що важливо розуміти, саме знання складу атмосфери й ґрунту відіграє дуже важливу роль для майбутнього заселення планети людьми.

"Присутність або відсутність певних мінералів сигналізує, які рослини можуть краще прижитися в марсіанських умовах. Однак охарактеризувати компоненти, що входять до складу ґрунту не так просто", - йдеться в повідомленні.

За словами представників NASA, мільйони років впливу сонячної радіації призвели до того, що будь-який органічний матеріал, який існував у минулому, розклався на органічні солі.


Під час свого нового дослідження науковці вирішили проаналізувати спектрографічну сигнатуру різних з'єднань, використовуючи для цього інструменти, аналогічні тим, що є у розпорядженні Curiosity. Після цього отримані таким чином дані вони порівняли з інформацією, що надходить від марсохода.

"Додавання у зразки вчених перхлоратів (солей що містять хлор і кисень) які, як вважається, поширені на Марсі, наблизило результати до даних марсохода. Вчені вважають, що отримані у ході дослідження дані можуть вказувати на присутність в марсіанському ґрунті органічних солей, включаючи ацетат кальцію, ацетат магнію та оксалат магнію. Кількість вмісних речовин змінюється в залежності від місця забору проби", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?