SpaceX запустила космічний корабель Crew Dragon до МКС
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX запустила космічний корабель Crew Dragon до МКС

SpaceX запустила космічний корабель Crew Dragon до МКС
Джерело:  online.ua

Компанія SpaceX, яку співзаснував американський бізнесмен Ілон Маск, запустила разом з агентством NASA ракету-носій, яка виведе на орбіту космічний корабель Crew Dragon-2.

Джерело: трансляція запуску

Ракета відірвалася від землі о 12:48 за київським часом з мису Канаверал у Флориді. Для східного узбережжя Сполучених Штатів український часовий пояс — ранок, який ще відзначений темрявою.

Передбачається, що в рамках місії Crew-2 командування стикується з Міжнародною космічною станцією та переправить туди нову команду астронавтів.

Старт раніше планували на четвер, 22 квітня, однак несприятливі погодні умови змусили SpaceX та NASA відкласти подію на наступну добу.

Місія стала другою повноцінною з транспорту екіпажу на орбіту до МКС, яку проводить компанія Ілона Маска. Іншим знаковим елементом став той факт, що це друге в історії спільне використання ракети-носія Falcon 9 та космічного корабля Crew Dragon.

Корабель раніше використали в історичній місії Demo-2, під час якої йому надали ім’я Endevour. Місія передбачала відправку американських астронавтів Роберта Бенкена та Дагласа Герлі.

Цього разу 23 квітня до МКС у Crew Dragon відправилася пілотеса Меган Макартур, дружина згаданого Бенкена.

Крім неї на борту знаходиться командир Шейн Кімбро, який представляє в місії NASA, а також фахівці Томас Песке та Акіхіто Косіде з Франції та Японії відповідно. Останні представляють Європейське космічне агентство та Японське агентство аерокосмічних досліджень.

Після стикування приєднаними до МКС будуть одразу два кораблі SpaceX. Crew Dragon-1 знаходитиметься у відповідному стані до кінця квітня чи початку травня, тож його екіпаж знаходитиметься на станції одночасно з новими астронавтами.

Crew Dragon-2 планують повернути на поверхню Землі приблизно восени, однак не раніше 31 жовтня. Його модуль для приземлення опустять парашутом в Атлантичному регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?