Атака дронів на Москву. Хто помстився РФ за Київ, як попереджав глава ГУР Буданов
Категорія
Україна
Дата публікації

Атака дронів на Москву. Хто помстився РФ за Київ, як попереджав глава ГУР Буданов

Атака дронів на Москву. Хто помстився РФ за Київ, як попереджав глава ГУР Буданов
Джерело:  online.ua

Масована атака дронів на Москву та Підмосков'я стала несподіванкою не лише для росіян, а й для українців. Однак користувачі мережі одразу звернули увагу на те, що вона відбувалася після публічного звернення очільника ГУР Кирила Буданова до громадян РФ, під час якого він попередив країну-агресорку про швидку помсту України за удари по Києву.

Джерело: ГУР

Про що Буданов попереджав росіян після ударів по Києву

29 травня глава Головного управління розвідки Кирило Буданов виступив зі зверненням після нової спроби РФ атакувати нашу державу балістичними ракетами.

Усі ті, хто у Росії досі вірили, вірять чи, може, мріють про те, що зможуть залякати Україну, я хочу вас засмутити ― це не так: усі як перебували, так і перебувають на своїх робочих місцях і продовжують виконувати свою роботу... Усі ті, хто намагався нас залякати, мріючи, що це принесе якийсь ефект, ― ви дуже скоро про це пошкодуєте. Наша відповідь не забариться. Скоро всі все побачать, ― наголосив Кирило Буданов.

На попередження очільника ГУР одразу звернув увагу військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

Він заявив, що останні заяви Кирила Буданова ― не просто гучні погрози, а анонс конкретних дій проти країни-агресорки.

Не минуло й доби після публічного звернення глави української розвідки до росіян, як десятки дронів атакували Москву та Підмосков'я.

Що цікаво, американські експерти із OSINTdefender одразу звернули увагу на те, що російську столицю та її околиці, найімовірніше, також атакував український дрон-камікадзе "Бобер".

Як відомо, гроші на 5 таких "пташок" безпосередньо для ГУР збирав ще у грудні 2022 року блогер Ігор Лаченков (Лачен - ред.).

Варто зазначити, що поки команда Кирила Буданова свою причетність до цих подій не підтверджує.

Як у Росії відреагували на масовану атаку дронів на Москву

Влада РФ стверджує, що російській ППО вдалося збити більшість безпілотників із 32 запущених. Також повідомляється, що нібито ніхто не постраждав, однак все-таки пошкоджені декілька багатоповерхівок.

Речник Кремля Дмитро Пєсков одразу звинуватив Україну в атаці на Москву.

На переконання речника Путіна, це була "відповідь" Києва на "удари по одному з центрів прийняття рішень" у неділю, 28 травня.

Абсолютно зрозуміло, що йдеться про дії у відповідь... на наші вельми ефективні удари по одному з центрів прийняття рішень... - сказав Пєсков.

Найбільш емоційно на останні події відреагував власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин.

"Кухар Путіна" традиційно звинуватив у всьому Міноборони Росії через те, що вони допустили "прильоти" по Москві.

З приводу безпілотників, які літають над Москвою і в Москві. Тварюки смердючі, ви що творите? Ви скоти! Відривайте свої с*аки з кабінетів, в які вас посадили захищати цю країну. Ви є Міністерством оборони. Ви не зробили ніх*ра, щоб наступати. Якого х*я ви допускаєте прильоти цих безпілотників по Москві?, – бідкається Пригожин.

З коментарем з цього приводу також виступив командир "РДК" Денис Нікітін.

Він зізнався, що підтримує емоційну заяву Пригожина, оскільки у всьому, що зараз відбувається, винна не Україна, а військове керівництво РФ, яке й розв'язало цю війну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?