Гаюн заперечує прибуття військової техніки РФ до Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Гаюн заперечує прибуття військової техніки РФ до Білорусі

рф
Джерело:  АТЕШ

28 лютого партизани з руху “АТЕШ” заявили, що зафіксували переміщення російської військової техніки в Білорусь. Однак згодом “Беларускі Гаюн” заявив, що це фейк.

Оновлено

Беларускі Гаюн спростував інформацію про прибуття військової техніки РФ до Білорусі

Українські ЗМІ повідомляють про прибуття до Білорусі ешелону із російською технікою. Це фейк, - написали на каналі.

Як зазначили в повідомленні, ешелон був нібито помічений на станції Озерище. Це станція навантаження для перевезення підрозділів 120-ї механізованої бригади ЗС РБ, що розташовується у безпосередній близькості від військового містечка бригади.

На фото, що розповсюджуються, видно сніг, проте станом на 27 лютого в районі станції Озерище сніг уже розтанув. Більше того, на супутникових знімках від 27 лютого на станції не було видно ешелону з військовою технікою.

Що відомо про прибуття військової техніки РФ до Білорусі

Агенти "АТЕШ" повідомили про прибуття великої колони техніки до Мінська. Всього близько 60 одиниць, з яких основна частина це БМП-2, а також 4МТ-ЛБ, — йдеться у повідомленні.

Як зазначають партизани, російські війська продовжують використовувати територію Білорусі у злочинній війні проти України.

Наші прихильники в Республіці Білорусь, уважно відстежують кожен крок військ РФ, — зауважили в "АТЕШ".

Позже в АТЕШе заявили, что для безопасности агентов они выкладывают информацию не сразу после получения. В материале не была указана дата и время прибытия техники.

Эти фотографии были сделаны несколько дней назад. Признаем, ошиблись. на фото военная техника вооруженных сил республики Беларусь, - добавили агенты.

Діяльність вагнерівців у Білорусі. Що важливо знати

Міноборони Великої Британії публікує дані про те, що у РБ, цілком ймовірно, знаходиться менше тисячі "вагнерівців".

Варто звернути увагу на те, що у період найбільшої присутності після червня 2023 року їхня загальна кількість сягала близько 8000.

Іноземні розвідники також попереджають, що вагнерівців залучені до навчань білоруських військових і силовиків.

Міноборони Великої Британії не вважає реалістичним сценарій, згідно з яким білоруський диктатор Лукашенко захоче розширити використання бойовиків ПВК "Вагнер", до прикладу, в рамках дій білоруських силових структур всередині країни чи для охорони кордону.

Триваюча присутність "вагнерівців" у Білорусі майже напевно грає на руку Росії у веденні бойових дій, оскільки це змушує Україну підтримувати оборонні позиції і залишати особовий склад на кордоні з Білоруссю, — наголошують британські розвідники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?