Атомні бомби і крилаті ракети: США екстрено пішли на рішучий крок
Категорія
Світ
Дата публікації

Атомні бомби і крилаті ракети: США екстрено пішли на рішучий крок

Атомні бомби і крилаті ракети: США екстрено пішли на рішучий крок
Джерело:  online.ua

США терміново перекинули шість бомбардувальників B-52 на острів Дієго-Гарсія в Індійському океані, щоб при необхідності нанести удар по Ірану. Військові літаки оснащені атомними і лазерними бомбами, крилатими ракетами та іншою потужною зброєю. Крім цього Вашингтон направив військові вертольоти в Ірак. Про рішучий крок США повідомляє ОNLINE.UA з посиланням на Fox News.

Відомо, що американські бомбардувальники вилетіли до острова Дієго-Гарсія, який знаходиться в 3,7 тисячі кілометрів від Ірану, з авіабази Барксдейл. Кожен з військових літаків має вісім двигунів і призначений для перевезення великого запасу зброї.

Джерело уточнює, що перекидання військових літаків США нічого конкретного не означає. Наприклад, в травні 2019 року група бомбардувальників прибула на базу в Катарі - зовсім недалеко від Ірану, але через кілька місяців повернулася в США.

У той же час телеканал "Ас-Сумарія" з посиланням на джерела в місцевих силах безпеки повідомив, що США мають намір побудувати в Іраку аеродром для бомбардувальників В-52. Об'єкт планують створити на основі вже існуючої військової бази, де знаходяться американські підрозділи.

Нагадаємо, після вбивства Сулеймані, якого 3 січня ліквідували за наказом Трампа, ситуація на Близькому Сході загострилася. Президент США заявив, що генерал Сулеймані був "терористом номер один у світі". За словами американського лідера, він був відповідальний за смерть мільйонів людей і "планував убити ще більше". Іран визнав операцію актом міжнародного тероризму, а вбивство Сулеймані розцінив як оголошення війни. Там пригрозили Трампу жорсткої помстою.

На тлі загрози масштабного конфлікту США готують потужні санкції проти Іраку через висилку американських військ з країни. Зокрема, Білий дім збирається заборонити американським компаніям працювати з іракськими діловими колами. Тим часом в Ірані вранці 7 січня відбулося термінове засідання парламенту, на якому парламентарії визнали Пентагон і американську армію терористичними організаціями. В "список терористів" були додані всі співробітники Пентагону, пов'язані з Міноборони США організації, а також командири, причетні до загибелі іранського генерала Касема Сулеймані.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що Іран підготував жорстку відповідь США. Зокрема, Тегеран вже підготував 13 сценаріїв помсти, найслабший з яких стане "найгіршим кошмаром в історії" Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?