Аварія на хімзаводі РівнеАзот: синоптики попередили про кислотні дощі
Категорія
Події
Дата публікації

Аварія на хімзаводі РівнеАзот: синоптики попередили про кислотні дощі

Аварія на хімзаводі РівнеАзот: синоптики попередили про кислотні дощі
Джерело:  online.ua

Станом на 21 липня загрози населенню та навколишньому середовищу після аварії на хімзаводі РівнеАзот немає. При цьому синоптики попереджають про ризики випадання кислотних дощів, оскільки азотиста хмара найімовірніше потрапила в атмосферу.

Джерело: Укргідрометцентр, ДСНС

Рятувальники запевняють, що моніторять стан повітря в Рівному і сусідніх населених пунктів цілодобово.

"На території населених пунктів вміст діоксиду азоту 0,031 - 0,074 мг / м3 при гранично допустимій концентрації 0,2 мг / м3 і оксиду азоту 0,029 - 0,048 мг / м3, при гранично допустимій концентрації - 0,4 мг / м3. Станом на 21 липень ніякої загрози населенню та навколишньому середовищу немає ", - йдеться в оперативному зведенні рятувальників.

Синоптики припускають, що після аварії на хімзаводі РівнеАзот можуть пройти кислотні дощі.

"У деяких районах Рівненської випали підкислені дощі, і хоча вже загрози немає, не варто і сьогодні під дощами «купатися», а все ж треба убезпечити себе від можливих кислотних дощів парасолькою", - закликали в Укргідрометцентрі.

Аварія на хімзаводі РівнеАзот - головні подробиці

  • 20 липня на Рівненському хімічному заводі ПрАТ РівнеАзот сталася аварія - в повітря потрапили хімічні речовини і утворилася велика хмара помаранчевого кольору.

  • Причиною аварії стала розгерметизація трубопроводу нітрозних газів (неконцентрованої азотної кислоти) на агрегаті № 5 підприємства, в результаті чого стався викид оксиду азоту.

  • Силами підприємства надзвичайна ситуація була ліквідована - жертв і постраждалих немає.

  • Співробітники Держекоінспекції проводять екологічну експертизу в Рівненській області після аварії - кажуть, що не виявили перевищення допустимих концентрацій небезпечних речовин у повітрі та грунті.

  • Під керівництвом мера Рівного Олександра Третяка 21 липня зранку було проведено екстрено засідання комісії ТЕБ та НС. Вирішено провести позапланову перевірку потенційно небезпечних об'єктів хімпідприємств і розслідування, щоб з'ясувати чому керівництво "РівнеАзот" своєчасно не повідомило про надзвичайну ситуацію рятувальників, поліцію і органи самоврядування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?