Авіація НАТО перехопила винищувачі РФ над Балтикою — відео
Категорія
Події
Дата публікації

Авіація НАТО перехопила винищувачі РФ над Балтикою — відео

НАТО
перехоплення літаків

1 березня офіційно стало відомо, що французькі літаки Mirage 2000-5 перехопили російські винищувачі Су-30 і транспортний літак Ан-72 над Балтійським морем.

 У НАТО озвучили деталі перехоплення російських винищувачів

Як повідомляє пресслужба командування повітряних сил НАТО, інцидент стався в міжнародному повітряному просторі на північ від Польщі 29 лютого.

Подивіться, як це виглядає, коли 2 французькі Mirage 2000-5 перехоплюють два російські літаки СУ-30-М над Балтійським морем вчора. Одразу після цього французькі винищувачі отримали нове завдання, де вони також перехопили російський Ан-72, що летів у міжнародному повітряному просторі на північ від Польщі, – йдеться у повідомленні.

Що важливо розуміти, французькі військові літаки були розгорнуті в деяких країнах-членах НАТО в межах місії під назвою "Повітряна поліція НАТО".

Вона має на меті зберегти безпеку повітряного простору країн блоку.

Окрім того, наголошується, що ці місії посилили після того, як країна-агресорка РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

За останні декілька років відбулося декілька перехоплень літаків, які не спричинили жодного серйозного інциденту.

Варто також нагадати про інцидент, коли у березні 2023 року російський літак зіткнувся з американським безпілотником у Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?