Авіакатастрофа в Росії: підтвердилася загибель знаменитої "Доктора Лізи"
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіакатастрофа в Росії: підтвердилася загибель знаменитої "Доктора Лізи"

Авіакатастрофа в Росії: підтвердилася загибель знаменитої "Доктора Лізи"
Джерело:  Сноб

Чоловік виконавчого директора фонду "Справедлива допомога" Єлизавети Глінки, відомої як "Доктор Ліза", Гліб Глінка підтвердив, що  вона перебувала на борту потерпілого крах літака Ту-154.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сноб".
"Так, була", - сказав чоловік "доктора Лізи", відповідаючи на питання, чи знаходилася вона на борту літака в момент катастрофи.
З огляду на той факт, що рятувальники поки не знайшли тих, хто вижили в авіакатастрофі, передбачається, що "доктор Ліза" також загинула. Однак її тіло поки не знайдено.

Читайте також: "Чорний лебідь" для Путіна: загибель російського літака розбурхала мережу
У той же час Рада з прав людини при президенті РФ опублікував некролог Глінці.



У некролозі, підписаному главою ради Михайлом Федотовим, сказано, що Глінка збиралася летіти до Сирії, щоб "відвезти медикаменти в університетський госпіталь в Латакії".
"Доктор Ліза була загальною улюбленицею. І було за що: це вона протягом багатьох років практично щодня надавала паліативну медичну допомогу, годувала бездомних, одягала, давала їм притулок. Це вона під кулями вивозила хворих і поранених дітей з Донбасу, щоб вони змогли отримати допомога в кращих лікарнях Москви і Санкт-Петербурга. Це вона організувала для дітей з ампутованими кінцівками притулок, де вони проходять реабілітацію після лікарні", - сказав глава РПЛ.
Нагадаємо, "доктор Ліза" відома тим, що насильно і незаконно вивозила дітей з інвалідністю з окупованого Донбасу до Росії, деяких дітей досі розшукують батьки, що залишилися в Україні. Також вона возила гуманітарну допомогу сепаратистам на Донбас, стверджуючи, що російської армії там немає, а йдуть розборки між "ополченцями" і українською армією. У той же час для росіян вона була об'єктом захоплення.
Як повідомляв ONLINE.UA,  уламки Ту-154 були виявлені в півтора кілометрах від чорноморського узбережжя Сочі на глибині 50-70 метрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?