Австралія знайшла спосіб захистити поставки зброї в Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Австралія знайшла спосіб захистити поставки зброї в Україну

Австралія знайшла спосіб захистити поставки зброї в Україну
Джерело:  online.ua

Австралія направить до Німеччини літак-розвідник Королівських військово-повітряних сил E-7A Wedgetail, який патрулюватиме шляхи постачання Україні гуманітарної та військової допомоги.

Джерело: Reuters

Австралія розгорне в Німеччині літак-розвідник для захисту поставок зброї в Україну

Літак E-7A Wedgetail ВПС Австралії перебуватиме в Німеччині із жовтня 2023 року приблизно пів року й обслуговуватиметься приблизно сотнею австралійських військових і членів допоміжного персоналу.

Літак відповідатиме за раннє попередження у разі виникнення будь-яких загроз назовні від України щодо шляхів надходження гуманітарної і військової допомоги.

Підкреслюється, що особовий склад і техніка Австралії в межах операції в Україну не в’їжджатимуть і не порушуватимуть повітряний простір України, Росії та Білорусі.

Розгортання літака демонструє відданість Австралії підтримці наших союзників і партнерів у підтримці міжнародного порядку, заснованого на правилах, – підкреслив прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе.

Що відомо про літак-розвідник

E-7A Wedgetail – розвідувальний літак, оснащений радаром дальнього спостереження, вторинним радаром і тактичними системами голосового зв'язку й передання даних для забезпечення раннього повітряного попередження і управління.

Австралійський прем’єр вирушив до Європи для участі в саміті Північноатлантичного Альянсу, який триватиме 11-12 липня у Вільнюсі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?