Австралійські павуки сплели кілометри павутини для порятунку від повені
Категорія
Світ
Дата публікації

Австралійські павуки сплели кілометри павутини для порятунку від повені

Австралійські павуки сплели кілометри павутини для порятунку від повені
Джерело:  online.ua

Австралійські павуки намагалися врятуватися від сезонних повеней та сплели павутину, загальна площа якої буквально вкрила квадратні кілометри землі.

Джерело: 9news

За оприлюдненими подробицями, цікавий інцидент стався у штаті Вікторія, де в середині червня тисячі павуків вкрили своєю павутиною траву, дерева, околиці доріг та дрібні рукотворні об’єкти.

Таким чином павуки намагалися зібратися вище свого звичного місця виживання та врятуватися від сезонних повеней. Принаймні в одному місці у штаті павутиння, сформоване з дрібних ланцюжків, сягнуло за безперервною довжиною кілометр.

“Це неймовірно. Коли вони покривають дорожні знаки і все навколо, виглядає крипових. На фотографіях цього не видно, але павуки всюди. Тисячі й тисячі павуків”, - цитують медіа жительку міста Сейл Джену Бітсон.

Старший куратор з ентомології в Мельбурнському музеї, доктор Кен Рокен звернув увагу на традиційність подібних явищ для континенту. Таке відбувається здебільшого після надзвичайних злив.

Згідно з його поясненням, павуки можуть створювати дуже легкі нитки для переміщення на великі відстані через повітря. Пориви вітру можуть піднімати їх уверх, а сам павук таким чином може в цілому перелетіти на десятки кілометрів.

Утім, в наявній ситуації павуки не намагалися, судячи з усього, втекти на багато кілометрів від великої води. Вони разом з потомством намагалися лише дістатися більш високих локацій, аби уникнути затоплення.

За згаданим вище механізмом павуки перелітали на найближчі височини. Коли вони намагалися це зробити масово, з’явилася єдина велика павутина, яка й вкрила цілі пагорби трави чи дерева у Вікторії.

Доктор Рокен додав, що людині ці павуки не загрожують. Серед тих, хто причетний до створення гігантського павутиння, немає смертоносних різновидів, а в цілому павучі ікла цих особин дуже малі та навіть не здатні пробити людську шкіру.

Передбачається, що вже упродовж кількох днів павутина в австралійському штаті зникне.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?