Австрія вислала 4 дипломатів РФ через підозри у шпигунстві
Категорія
Світ
Дата публікації

Австрія вислала 4 дипломатів РФ через підозри у шпигунстві

Австрія вислала 4 дипломатів РФ через підозри у шпигунстві
Джерело:  online.ua

Австрія визнала персонами нон грата чотирьох російських дипломатів, двох у посольстві Росії та двох, які працюють у місії Москви при ООН у Відні.

Джерело: МЗС Австрії

 З Австрії висилають дипломатів РФ

Двоє дипломатів посольства Росії вчинили дії, несумісні з їхнім дипломатичним статусом. Тому вони оголошені персонами нон грата відповідно до статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини, - вказує австрійське МЗС.

Також у заяві йдеться про те, що ще двоє дипломатів Постійного представництва Росії при ООН вчинили дії, несумісні з Угодою про розміщення штаб-квартири. Вони повинні покинути Австрію.

Всі чотири дипломати повинні виїхати з країни до 8 лютого.

У Відні розташовані агентства ООН, зокрема Міжнародне агентство з атомної енергії та Управління ООН з наркотиків і злочинності.

Країни Західної Європи та Росія кілька разів висилали дипломатів одна одної з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Україну відвідав президент Австрії

1 лютого Україну відвідав президент Австрії Александер Ван дер Беллен.

Він відвідав Бучу та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Також він передав Україні генератори та анонсував виділення 5 мільйонів євро на відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Так, Австрія є нейтральною у військовому плані, але ми у жодному разі не є нейтральними у нашому ставленні. Українки та українці борються за свою країну та за майбутнє своїх дітей. І ми їм у цьому допомагаємо, - сказав він.

Зеленський закликав австрійський бізнес перестати співпрацювати з РФ і почати роботу з Україною.

Раніше міністри оборони Австрії та Угорщини домовилися  не постачати Україні зброю, щоб запобігти ескалації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?