В Австрії затримали сина російського дипломата за підозрою у шпигунстві
Категорія
Політика
Дата публікації

В Австрії затримали сина російського дипломата за підозрою у шпигунстві

В Австрії затримали сина російського дипломата за підозрою у шпигунстві
Джерело:  online.ua

У Відні заарештували сина колишнього дипломата Росії. Його підозрюють шпигунстві на користь РФ протягом останніх років.

Джерело: Kurier

В Австрії затримали російського шпигуна

39-річний громадянин Греції російського походження роками працював в Австрії від імені Росії.

Квартиру підозрюваного у центрі Відня взяли штурмом ще 24 березня. Зазначається, що через побоювання, що у чоловіка може бути зброя, у штурмі брали участь дві групи антитерористичного підрозділу «Кобра».

У його квартирі знайшли детектор пристроїв для прослуховування та прихованих камер, і захисний костюм від осколків.

Його батько, колишній дипломат, який, перебував в Австрії та Німеччині під час своєї служби, нібито вже працював шпигуном на Росію.

Ймовірно, що чоловік також пройшов спеціальну військову підготовку в Росії. Він активно спілкувався з дипломатами та іншими шпигунами з різних країн.

Незадовго до та під час загарбницької війни Росії проти України підозрюваний сам перебував у Москві.

З 2018 року до початку 2022 року 39-річний чоловік здійснив загалом 65 поїздок за кордон, а також до Росії, Білорусі, Туреччини та Грузії. Хоча він отримував лише низькі соціальні виплати в Австрії, він купив кілька об’єктів власності у Відні, Росії та Греції.

Кажуть, що він отримував інформацію про зовнішню політику, загальну соціальну та безпекову ситуацію та передав її Росії. Тож поїздка до Москви незадовго до початку війни була, мабуть, не випадковістю, а свідомим обміном інформацією про знання, отримані з Австрії, - пише видання.

Підозрюваний не лише обмінювався інформацією під час подорожі.

У Відні також була розроблена окрема система з секретними схованками, в які зберігалися повідомлення для передачі інформації. Місця передачі були помітні для одержувача завдяки переважно непомітним позначкам.

Як показало розслідування, дипломатичний персонал Російської Федерації нібито завжди був присутній на цих передачах як у потрібний час, так і в потрібному місці.

Зараз 39-річний чоловік на волі після затримання. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести місяців до п'яти років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?