МЗС Австрії закликає світ "не перегнути палицю" у відносинах із РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС Австрії закликає світ "не перегнути палицю" у відносинах із РФ

МЗС Австрії закликає світ "не перегнути палицю" у відносинах із РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Австрії Александера Шалленберга почав просувати ідею про те, що міжнародній спільноті потрібно замислитися про почуття міри у відносинах із Росією, оскільки країна-агресорка, мовляв, назавжи залишитьсся частиною європейської історії та культури.

Джерело:  Kronen Zeitung

Глава МЗС Австрії виступив із неоднозначною заявою про РФ

Ми не повинні перегнути палицю, наприклад, запровадивши заборону на видачу віз 144 мільйонам росіян, – стверджує австрійський дипломат.

Він також додав, що немає жодних сумнівів у важливості повної підтримки України у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

Жорстока агресивна війна, яку розв'язала Росія, є божевіллям. Але в той же час ми повинні думати про день після, тиждень після і місяці після, – заявив Шалленберг.

Глава МЗС Австрії також цинічно зазначив, що архітектура європейської безпеки, мовляв, не зможе існувати без країни-агресорки РФ , оскільки Росія досі залишається постійним членом Ради Безпеки ООН та ядерною державою.

Окрім того, Александер Шалленберг публічно розкритикував ідею виключенням поплічника Путіна та глави МЗС РФ Сергія Лаврова з міністерської зустрічі ОБСЄ в Польщі.

Також австрійський дипломат продовжує закликати міжнародну спільноту зберегти існування організації.

ОБСЄ – це один з небагатьох майданчиків, який залишився, де російські дипломати змушені сидіти й слухати наші аргументи, нашу гостру критику агресивної війни Росії, – додав Шалленберг.

На його думку, "дотримання почуття міри" є одним із найголовніших завдань для світу на 2023 рік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?