Пентагон пояснив усунення Путіним Суровікіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон пояснив усунення Путіним Суровікіна

Пентагон пояснив усунення Путіним Суровікіна
Джерело:  online.ua

На переконання представників Пентагону, зміна російським диктатором Володимиром Путіним командування "об’єднаним угрупованням військ", які воюють в Україні, свідчать про "системні виклики", які з'явилися на шляху у влади РФ. З такою заявою виступив речник Міноборони США Патрик Райдер.

Джерело:  "Європейська правда"

Пентагон відреагував на усунення Суровікіна

Не буду спекулювати щодо того, як це може вплинути на ситуацію на полі бою в Україну. Хіба що зауважу, що це відображає деякі із системних викликів, перед якими Росія постала з початку цього вторгнення... Йдеться про проблеми матеріально-тилового забезпечення, проблеми з управлінням, проблеми з підтриманням бойового стану, бойового духу та нездатності досягти стратегічних цілей, які вони для себе визначили, – пояснює представник Пентагону.

За словами Патрика Райдера, команда Міноборони США буде продовжувати стежити за подіями, які пов’язані з ротацією у російському командуванні.

Якщо чесно, то, на мою думку, світ волів би, щоб Росія зосередилася на виведенні військ з України та збереженні невинних життів, а не витрачала час на неодноразові зміни командування, і російські солдати та їхні сім'ї, ймовірно, теж хотіли б це бачити, - озвучив свою думку з цього приводу речник Пентагону.

Що відомо про усунення Суровікіна

11 січня Міноборони РФ офіційно підтвердило, що Сергія Суровікіна усунули з посади командувача "об'єднаного угруповання військ" в Україні.

Окрім того, буквально одразу стало відомо, що на цей пост призначили очільника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Що цікаво, Суровікін понизили до його заступника.

За словами представників команди Шойгу, ця ротація є "підвищенням рівня керівництва спецоперацією". У Міноборони РФ стверджують, що нові призначення пов'язані з "розширенням масштабу розв'язуваних задач" і "необхідністю організації тіснішої взаємодії видів і родів військ".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?