Автомат чи механіка: МВС ввело нові правила щодо видачі посвідчень водія
Категорія
Україна
Дата публікації

Автомат чи механіка: МВС ввело нові правила щодо видачі посвідчень водія

Автомат чи механіка: МВС ввело нові правила щодо видачі посвідчень водія
Джерело:  online.ua

Сьогодні набули чинності нововведення щодо видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Тепер у посвідченні має бути відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач.

Джерело: МВС

За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – з будь-якою. Йдеться про позначки у посвідченнях водія у вигляді коду „78“ у графі 12 документа.

Раніше посвідчення отримало вищий рівень захисту від підробок. У ньому імплантований електронний носій, зазначається термін його дії, а також група крові та резус-фактор водія.

Також нещодавно відбулися деякі зміни самого дизайну бланка посвідчення водія. З минулого року він має темно-рожевий колір, схожий на колір європейського документа, стилізоване зображення Державного Прапора України для ідентифікації країни.

Обмеження для автомобілістів Бельгії

Сьогодні стало відомо, що в Бельгії з нового року у так званій зоні з низьким рівнем викидів автомобілям з дизельним двигуном заборонять  їздити у 19 комунах Брюсселя.

Нововведення стосуватимуться майже 80 000 водіїв автівок з таким типом двигуна. В основному, йдеться про ТЗ, яким понад 10 років.

Це легкові автомобілі, фургони, автобуси й мікроавтобуси, які не обладнано спеціальними фільтрами для запобігання потраплянню особливо дрібних частинок викидів у повітря.

Водій зі струсом мозку чекав чотири години на допомогу в Харкові

Сьогодні під Харковом стався інцидент, внаслідок якого водій зі струсом мозку вимушений був чекати чотири години на допомогу. Справа в тому, що дорожні служби облаштували на трасі піщану перешкоду, жертвами якої вже стали десятки автомобілів.

А на початку грудня на Чернігівщині сталася моторошна ДТП, в якій міжміський мікроавтобус з пасажирами зіткнувся з вантажівкою. Загинули тринадцятеро людей, сімох пасажирів забрали до лікарні. Аварія сталася о 7:55 на трасі Чернігів-Грем’яч, маршрутка прямувала до н.п. Сосниця.

Читайте також:

  • Журналісти знайшли відео ДТП "слуги народу", яке хотіли приховати.

  • ДТП зі "слугою народу" Трухіним: слідчі виступили із заявою.

  • Разумков публічно висварив Трухіна після скандальної ДТП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?