Автопортрет Фріди Кало виставлять на аукціон за 30 мільйонів
Категорія
Культура
Дата публікації

Автопортрет Фріди Кало виставлять на аукціон за 30 мільйонів

Автопортрет Фріди Кало виставлять на аукціон за 30 мільйонів
Джерело:  online.ua

Очікується, що після того, як автопортрет Фріди Кало буде вставлений на аукціоні в Нью-Йорку в кінці цього року, його ціна стане рекордною для художників з Латинської Америки. Автопортрет з бюстом «Дієго і Я» оцінюється більш ніж в 30 мільйонів доларів, що набагато перевищує рекорд публічних аукціонів для роботи Кало за 8 мільйонів доларів, встановлений в 2016 році.

Джерело: CNN

За іронією долі, він також поб'є рекорд аукціону в 9,8 млн доларів для твору мистецтва латиноамериканського художника, встановлений картиною чоловіка і натхненником робіт Кало - Дієго Ріверою в 2019 році.

«Емоційно оголений і складний портрет Фріди Кало «Дієго і Я» - видатна робота ... Пропозиція цього портрета на нашому розпродажі в листопаді знаменує недавнє розширення категорії модерн, яке включає більшу кількість недопредставлених художників, особливо жінок-художників, і переосмислення того, як їх історично оцінювали на аукціонах», - говорить Брук Лемпл, член ради Sotheby's, глава відділу продажів світового образотворчого мистецтва.

Кало малювала бюст-автопортрети, формат, який вперше отримав популярність в період європейського Відродження, протягом усієї її кар'єри, і вони є одними з її найвідоміших робіт.

Повторний шлюб з Дієго

Завершений в 1949 році, за п'ять років до її смерті, "Дієго і Я" - останній автопортрет художниці 1940-х років.

Після її першого шлюбу з мексиканським художником-монументалістом Дієго Ріверою - пара вступила в повторний шлюб в 1940 році після розлучення роком раніше. Кало перебувала під впливом ацтекської і східної міфології, медицини і ботаніки. Вона також зобразила свої виснажливі проблеми зі здоров'ям і бурхливі стосунки з Ріверою, створивши особисту іконографію в своїй роботі.

Кало зустріла Ріверу, коли вона попросила його оцінити її роботу, і злети і падіння їх відносин стали ключовим предметом її мистецтва.

Фріда вивела мексиканську моду на світову арену

«Дієго і Я» зображує Кало в хюіпіле, типі блузки, традиційної для жінок в Теуантепекскому перешийку на півдні Мексики. Саме цей червоний хюіпіле вона носить на багатьох своїх найвідоміших автопортретах.

Розпущене волосся Кало, зазвичай заплетене в тугу косу, здається, мало не душить її. У неї почервонілі щоки і слізливий погляд.

Посередині її чола зображені голова і плечі Рівери - символ його центрального становища в її свідомості. Рівера, в свою чергу, зображений з третім оком в лобі.

Картина, як припускають арт-критики, може ілюструвати можливий роман Рівери з подругою Кало, Марією Фелікс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?