Легендарний Нік Кейв уперше виступить в Україні з Nick Cave & The Bad Seeds
Категорія
Культура
Дата публікації

Легендарний Нік Кейв уперше виступить в Україні з Nick Cave & The Bad Seeds

Легендарний Нік Кейв уперше виступить в Україні з Nick Cave & The Bad Seeds
Джерело:  online.ua

Австралійський співак Нік Кейв, який набув легендарного статусу ще за життя, проведе перший концерт в Україні - його прийматиме столичний Київ наступного 2022 року.

Джерело: Facebook

За оприлюдненими подробицями, виступ гурту Nick Cave & The Bad Seeds відбудеться 19 серпня наступного року в київському Палаці спорту. Передбачається, Що квитки будуть доступні вже з 16 серпня цьогоріч.

Нік Кейв розпочав свою музичну кар’єру наприкінці 1970-х, коли йому було трохи більше за 20-ть. Тоді його колегою став композитор-мультиінструменталіст Мік Гарві, з яким вони познайомилися в художньому коледжі.

Вже за кілька років потому Кейв брав участь у роботі гурту The Birthday Party - той за період з 1980 до 1983 встиг записати чотири платівки.

Після участі в The Birthday Party Нік заснував гурт, який існує й працює досі Nick Cave & The Bad Seeds. Співзасновником у цьому проєкті виступив згаданий вище Гарві.

У підґрунті музики Nick Cave & The Bad Seeds нойз-рок, а збагачений він завдяки різноманітним мотивам панк-музики, готик-року, блюзу, а також ноу-вейву. Станом на 2021 рік музиканти записали й випустили 17 повноцінних студійних альбомів.

Нік Кейв як музикант перш за все найчастіше порівнюється з іншими “похмурими” постатями індустрії - блюзменом Томом Вейтсом чи Леонардом Коеном. Він відомий не тільки працею з гуртом The Bad Seeds, але й завдяки створенню саундтреків до різних фільмыв. Водночас співак сам зацікавлений у появі на екранах.

Нік Кейв не обмежив себе музичним напрямком у мистецтві, оскільки його життя завжди сповнювала різноманітна література. Це - наслідки навчання у гарного вчителя літератури, а також позиція батька, який намагався дуже жорстко повчати його книжками.

Сам співак дебютував як професійний письменник ще 1989 року, коли написав роман “And the Ass Saw the Angel”, сповнений паралелей та алюзій на біблейські сюжети. Пізніше він відзначився у цій галузі поетичними збірками “King Ink” та “King Ink II”, а 2009 року вийшов його другий роман The Death of Bunny Munro.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?