Автор "Гри престолів" та інші письменники позиваються до OpenAI
Категорія
Технології
Дата публікації

Автор "Гри престолів" та інші письменники позиваються до OpenAI

Автор "Гри престолів" та інші письменники позиваються до OpenAI
Джерело:  online.ua

Джордж Мартін та інші відомі письменники подали позов до OpenAI. Автори стверджують, що їхні роботи, захищені авторським правом, використовувалися без дозволу для навчання штучного інтелекту.

Джерело: Reuters

Джордж Мартін та інші письменники позиваються до OpenAI

 У скарзі автори стверджують, що OpenAI скопіював їхні роботи "гуртом, без дозволу чи розгляду". Позивачі стверджують, що компанія включила їхні роботи у великі мовні моделі, "алгоритми, призначені для виведення текстових відповідей на підказки та запити користувачів, котрі виглядають як людські".

Генеративний штучний інтелект – це величезне нове поле для багаторічної експлуатації авторів контенту Кремнієвою долиною. Автори повинні мати право вирішувати, коли їхні роботи використовувати для "навчання" ШІ. Якщо вони вирішать погодитися, вони повинні отримати відповідну компенсацію, – йдеться у листі.

Колективний позов був поданий Гільдією письменників увечері 19 вересня.

20 вересня речник OpenAI зазначив, що компанія поважає права письменників і "веде продуктивні дискусії з багатьма творцями по всьому світу, зокрема з Гільдією письменників".

Гендиректорка Гільдії письменників Мері Разенберґер того ж дня заявила, що письменники "мають контролювати, чи використовуються їхні твори генеративним ШІ і якщо використовуються, то як", щоб "зберегти нашу літературу".

У позові Гільдії йдеться, що в наборах даних, на яких OpenAI тренує свою велику мовну модель реагувати на запити людей, містилися тексти з творів письменників, які могли бути зібрані з "піратських" книгозбірень в інтернеті. Позивачі стверджують, що ChatGPT генерує точні перекази змісту їхніх книжок, а це вказує, що ці тексти наявні в їхній базі.

OpenAI пропонує користувачам до 20 тис дол за виявлені баги в ChatGPT

Користувачі, які виявили вразливості в системах штучного інтелекту ChatGPT OpenAI, можуть отримати до 20 000 доларів від компанії-розробника.

Це рішення було прийнято через кілька днів після того, як ChatGPT був заборонений в Італії за підозрою в порушенні правил конфіденційності, що спонукало регуляторів в інших європейських країнах уважніше вивчити послуги генеративного ШІ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?