Нейромережа створила зображення після того, як прочитала думки людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Нейромережа створила зображення після того, як прочитала думки людей

Нейромережа створила зображення після того, як прочитала думки людей
Джерело:  online.ua

Як стверджують іноземні науковці, їм нарешті вдалося навчити штучний інтелект "читати думки", а також створювати зображення того, що люди уявляли в момент експерименту. У цьому допомогла магнітно-резонансна томографія. Попри те, що результат важко назвати ідеальним, однак успіхи все-таки є.

Джерело: Business insider

Як нейромережу навчили читати думки людей

За словами вчених, вони показували учасникам дослідження зображення, а штучний інтелект, після аналізу сканів мозку людей, намагався відтворити щось максимально схоже на те, що побачив під читання думок.

Попри те, що були зафіксовані чисельні помилки, нейромережа уже навчилася наслідувати загальні риси, кольори та форми об'єктів на картинках.

Фото - скриншот

На переконання авторів дослідження, уже за 10 років цю розробку можна буде використовувати на будь-кому і де завгодно.

Фото - скриншот

Чому ШІ поки не вдається ідеально читати думки людей

Окрім того, зазначається, що ШІ вдавалося генерувати зображення, які відповідали атрибутам вихідних фотографій (колір і текстура) і загальній темі у 84% випадків.

Можливо, це допоможе пацієнтам з обмеженими можливостями відновити те, що вони бачать і про що думають. В ідеальному випадку людям навіть не доведеться використовувати мобільні телефони для спілкування. Ми зможемо просто подумати, – заявив керівник дослідження Чжао Чен.

Дослідниця Хелен Чжоу звертає увагу на те, зображення, які створює система, тематично відповідають оригінальному зображенню, однак вони точно не є точними копіями.

Фото - скриншот

На її думку, це може бути пов'язане з тим, що сприйняття реальності у кожної людини насправді відрізняється.

Коли ви дивитеся на траву, можливо, я буду думати про гори, а ви — про квіти, а інші люди будуть думати про річку, - пояснює експертка.

Іноземні дослідники не відкидають й варіант того, що відмінності можуть бути наслідком роботи ШІ, який видає різні зображення з одного і того ж набору вхідних даних.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?