Туреччина вперше випробувала реактивний БПЛА Bayraktar Kızılelma — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Туреччина вперше випробувала реактивний БПЛА Bayraktar Kızılelma — відео

Туреччина вперше випробувала реактивний БПЛА Bayraktar Kızılelma — відео
Джерело:  online.ua

У Туреччині вперше випробували новий надзвуковий БПЛА Bayraktar Kızılelma, який має реактивний двигун.

Джерело: CNN Türk

У Туреччині випробували новий БПЛА

Bayraktar KIZILELMA, який злетів о 14:59 у навчально-випробувальному центрі AKINCI в Текірдазі, Чорлу, успішно виконав свій перший політ і приземлився о 15:17. Перший політ Bayraktar KIZILELMA, який тривав 18 хвилин, відкрив завісу нової ери в історії турецької авіації, - зазначає видання.

Проект Bayraktar KIZILELMA, стартував у 2021 році.

Bayraktar KIZILELMA з бортовим номером TC-ÖZB, зійшов з виробничої лінії 14 листопада 2022 року.

Після випробувань, які тривали протягом 1 місяця, перший політ було здійснено в рекордний термін - близько 1 року з початку проекту, - зазначає видання.

Це була наша мрія з моменту початку боротьби 20 років тому. Шлях, який ми почали з Bayraktar MINI UAV у 2004 році, дійшов до Bayraktar KIZILELMA. Ми вперше летіли Bayraktar AKINCI в ті самі дати 2019 року. Сьогодні, через 3 роки після AKINCI, Bayraktar KIZILELMA успішно завершив свій перший політ, щоб завершити нашу пригоду в авіації та реалізувати нашу 20-річну мрію, - сказав голова Baykar Сельчук Байрактар.

Bayraktar KIZILELMA може сідати та злітати з кораблівз короткою злітною смугою.

Він має низьку радіолокаційну помітність, злітну вагу 6 тонн, та потужний мультиплікатор із запланованою вантажопідйомністю 1500 кілограмів.

Безпілотний винищувач також матиме високу ситуаційну обізнаність із турецьким радаром AESA.

Bayraktar KIZILELMA може вести повітряно-повітряний бій, як пілотовані бойові літаки.

Його швидкість — 740 км/год. Радіус застосування сягає 930 кілометрів. Також він може летіти на висоті 10 668 метрів із межовою висотою 12 тис метрів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?