Виробник Bayraktar планує створювати в Україні безпілотні винищувачі
Категорія
Україна
Дата публікації

Виробник Bayraktar планує створювати в Україні безпілотні винищувачі

Виробник Bayraktar планує створювати в Україні безпілотні винищувачі
Джерело:  online.ua

За словами генерального директора компанії Baykar Makina Халука Байрактара, він має намір у майбутньому виробляти в Україні безпілотні винищувачі Bayraktar Kizilelma, а також безпілотники Bayraktar TB2 та Bayraktar Akinci.

Джерело:  фонд "Повернись живим"

Виробник Bayraktar розповів про свої плани в Україні

Зараз ми працюємо над проєктом безпілотного винищувача, який є дуже новим, і ми повністю його фінансуємо. Це, фактично, буде новий рівень на арені безпілотних систем, – виступив із заявою Халук Байрактар.

Він звернув увагу на те, що у цьому проєкті та проєкті Bayraktar Akinci компанія тісно співпрацює з Україною.

Akinci здійснив свій перший політ з українським двигуном, а тепер ми інтегруємо більше, включно з різними українськими двигунами, – уточнив очільник Baykar.

Ба більше, він офіційно підтвердив, що Baykar розпочав будівництво фабрики в Україні, дослідницького центру та центру передового виробництва, де турецька компанія хоче виробляти всі системи.

Фото - facebook.com/BaykarTech

Не лише фюзеляж, але й електроніку, програмне забезпечення — усе, що ми робимо тут. У нас було таке бачення. У зв’язку з цим наші інвестиційні плани просуваються прямо зараз. Для цих угод ми перебуваємо на етапі планування проєкту. Незабаром ми також хочемо розпочати реальні інвестиції, – розповів Халук Байрактар.

Варто звернути увагу на те, що у компанії вже є технічна інженерна команда, яка працює на підтримку України. Окрім того, вона має намір зробити Україну виробничою базою.

Це один із наших ідеалів. Наше бажання – щоб одного дня на заводі в Україні ми змогли створювати Bayraktar TB2, Bayraktar Akinci, а також новий Bayraktar Kizilelma – безпілотний винищувач, – підсумував Халук Байрактар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?