Британія готова тренувати більше українських військових — Бен Воллес
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія готова тренувати більше українських військових — Бен Воллес

Британія готова тренувати більше українських військових — Бен Воллес
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Британія має намір підготувати більше українських військових, ніж планувалося спочатку. 

Джерело: CNN

Британія готуватиме більше українських військових

Коли у Воллеса запитали, чи може Велика Британія навчити більше українських військових, ніж 10 000 до жовтня, як спочатку планувалося, він сказав, що так.

Я думаю, що зараз ми зобов’язані справді вийти за межі цього. Ми збираємося навчати більше і довше.

Виступаючи на прес-конференції в Копенгагені після міжнародної донорської конференції з надання допомоги Україні для посилення її військового потенціалу для боротьби з Росією, Воллес наголосив на деяких досягненнях конференції.

Те, що ми маємо сьогодні, є підтвердженням [що більше держав підтримуватиме зусилля Великої Британії з навчання], і напередодні цього ми маємо Швецію, яка направляє значну кількість військ, Норвегія оголосила на сьогоднішньому заході, що вони направитимуть війська для тренувань, Данія надсилає 130 людей. Фінляндія надсилає. Більша частина навчальної місії, здається, скандинавська, – сказав він.

Також Воллес сказав, що конференція в Копенгагені є повідомленням Росії – Захід не втомиться.

Ця конференція посилає чітке повідомлення Росії. Ми не втомимося і будемо поруч з Україною сьогодні, завтра і в наступні місяці. Велика Британія та країни-партнери погодилися надати довгострокове фінансування, гарантуючи постійний потік фінансів для забезпечення життєво важливого військового обладнання, необхідного технічного обслуговування та максимізації нашої міжнародної програми підготовки Збройних Сил України, - сказав Воллес.

Наразі Британія підготувала понад 2300 українських військовослужбовців.

Також до тренування українців у Британії долучаться Канада, Данія, Фінляндія, Швеція, Норвегія, Німеччина, Нідерланди та Латвія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?