Азарова заочно арештували у справі про держзраду
Категорія
Політика
Дата публікації

Азарова заочно арештували у справі про держзраду

Азарова заочно арештували у справі про держзраду
Джерело:  online.ua

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва задовольнив клопотання слідчого ДБР та заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову. Він підозрюється у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб.

Джерело: ДБР.

Повідомляється, що зміст та умови угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Росії в Криму були нав’язані тодішнім президентом РФ Дмитром Медвєдєвим Азарову напередодні підписання.

Розуміючи негативні наслідки для України, прем’єр-міністр свідомо погодив проєкт документа.

Азаров забезпечив візування та погодження проєкту угоди міністрами, керівниками правоохоронних органів та від імені Кабінету Міністрів України. Таким чином він сприяв реалізації інтересів РФ під час усіх стадій погодження проєкту Угоди та її імплементації.

ДБР наголошує, що дії Азарова на шкоду територіальній цілісності України в подальшому призвели до окупації Криму Росією. У розпорядженні відомства є оригінали документів про зраду інтересів України Азаровим.

Свої дії прем'єр вчиняв за змовою з експрезидентом-втікачем Віктором Януковичем, якому вже повідомили підозру в цій справі.

Чому це важливо

В ДБР повідомляють, що обрання Азарову заочного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою надасть підстави звертатись із запитами щодо надання міжнародно-правової допомоги про його екстрадицію, а також дозволить ініціювати питання про здійснення спеціального досудового розслідування.

Нагадаємо, у 2010 році тодішні президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали у Харкові угоду, яка передбачала, що Україна фактично здає Крим в безстрокову оренду Чорноморському флоту РФ, за що Москва давала Києву 100 доларів знижки на газ.

На розгляд Верховної Ради ратифікація "Харківських угод" була винесена 27 квітня 2010 року, і, попри протести опозиції, її ухвалили.

11 березня Рада національної безпеки і оборони доручила перевірити СБУ, чи було державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами у 2010 році "Харківських угод".

Читайте також:

  • Азарову оголосили підозру за Харківські угоди Януковича.

  • РНБО ввела потужні санкції проти 27 ексчиновників.

  • Соцмережі в люті: екс-прем'єр-утікач Азаров закликав голосувати за Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?