Азербайджан розкрив справжню мету прибуття турецьких військ
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан розкрив справжню мету прибуття турецьких військ

Азербайджан розкрив справжню мету прибуття турецьких військ
Джерело:  online.ua

Азербайджанська влада розраховує, що турецькі військові підрозділи підтримуватимуть безпеку в Нагірному Карабасі, де нещодавно припинилися бої. Президент Ільхам Алієв наголосив, що Анкара та Москва спільно вестимуть відповідні операції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на азербайджанські медіа.

Азербайджанський лідер напередодні провів зустріч з новим послом Нідерландів, під час якої виступив з оголошенням. За його словами, усі сусіди в регіоні підтримали спільну заяву Баку, Єревана та Москви щодо припинення вогню.

"Усі наші сусіди висловили свою підтримку. А двоє з наших сусідів — Росія і Туреччина — братимуть участь в операціях із забезпечення безпеки азербайджанців і вірменів", - наголосив Алієв.

Нагадаємо, російське командування вже з 10 листопаду, коли сторони підписали угоду про припинення вогню, почали вводити у Нагірний Карабах свій миротворчий корпус. Він сягатиме майже 2 тисяч військовослужбовців, які матимуть, за неофіційними даними іноземних агентств, танки та системи реактивного залпового вогню.

Миротворча місія РФ перш за все контролюватиме Лачинський коридор — вузький шлях між Вірменією та Степанакертом, адміністративним центром регіону. Територію навколо повинен отримати Азербайджан.

За підписаним договором, Азербайджан зберігає нові відвойовані позиції та отримає незабаром від вірменської сторони ще території в регіоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, депутати турецького парламенту підтримали нову ініціативу президента Реджепа Ердогана щодо конфлікту за Нагірний Карабах. Йдеться про відправку військового контингенту в рамках процесу врегулювання. Рішенню передували домовленості Москви та Анкари стосовно спільного моніторингу в зоні конфлікту між Вірменією та Азербайджаном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?