Байден поговорив з союзниками з НАТО та G7 про підтримку України — що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден поговорив з союзниками з НАТО та G7 про підтримку України — що відомо

Байден поговорив з союзниками з НАТО та G7 про підтримку України
Джерело:  CNN

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з представниками союзників у НАТО та "Великій сімці". Вони скоординували підтримку України.

Байден поговорив з союзниками з НАТО та G7 про підтримку України

Згідно з повідомленням адміністрації Байдена, у розмові взяли участь лідери Канади, Німеччини, Італії, Японії, Польщі, Румунії та Великої Британії, голова МЗС Франції, а також президенти Європейської ради та Європейської комісії й генеральний секретар НАТО.

У Білому домі кажуть, що дзвінок мав на меті "скоординувати нашу постійну підтримку України".

Своєю чергою польський президент Анджей Дуда розповів, що Байден ознайомив союзників із ситуацією у США, зокрема стосовно України.

США вимагають в України провести необхідні реформи

Як уже згадувалося раніше, минулого місяця заступник радника Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл відправив на адресу Координаційної платформи донорів лист із переліком реформ, які повинна зробити Україна для продовження надання їй допомоги.

Варто звернути увагу на те, що ще в січні 2023 року розпочала роботу Міжвідомча донорська координаційна платформа для підтримки процесу відновлення та реконструкції України у рамках так званого "фінансового Рамштайну".

Перше засідання Координаційної платформи донорів відбулося в режимі відеоконференції. На ньому були присутні високопосадовці з України, ЄС, країн G7, а також фінансових установ, таких як ЄІБ, ЄБРР, МВФ та Світовий банк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?