Бандера – красавчик. Полонений вагнерівець виявився фанатом лідера ОУН
Категорія
Україна
Дата публікації

Бандера – красавчик. Полонений вагнерівець виявився фанатом лідера ОУН

Бандера – красавчик. Полонений вагнерівець виявився фанатом лідера ОУН
Джерело:  online.ua

Мережею шириться відео, де полонений бойовик з ПВК “Вагнер” поділився своїм захопленням Степаном Бандерою. На відео чоловік виражає свій захват та називає відомого націоналіста “красавчиком”.

Джерело: 24 канал

Полонений вагнерівець захоплюється Бандерою

На відео 53-річний Руслан Мезенцев з Кемеровської області РФ. Як повідомляється, його взяли в полон бійці 2-го штурмового батальйону 3-ї окремої штурмової бригади.

Бойовик був завербований у ПВК “Вагнер” із в’язниці. Був засуджений через наркотики і відбув 9 з 13 років ув'язнення.

На відео полонений виражає свою повагу та захопленість відомим українським націоналістом Степаном Бандерою.

Він назвав його "красавчиком", сказавши, що він одним із перших підняв рух за визволення українського народу. Крім того, зазначив, що Бандера був високоосвіченою та культурною людиною, зокрема знав багато мов.

Полонений також висловив захват наполегливою боротьбою українського ідеолога одразу з трьома режимами.

Обізнаність росіянина Мезенцева здивувала інтернет, в коментарях користувачі жартують та дивуються, що як для “орка”, чоловік має чудові знання, хоча й з невеликими помилками.

Ставлення інших народів до Бандери

Хоча й українці захоплюються та поважають Степана Андрійовича, у деяких країнах панують суперечливі настрої щодо нього.

Наприклад 4 січня польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький офіційно заявив про свій намір обговорити з головою Кабміну Денисом Шмигалем питання "героїзації" Степана Бандери на офіційних сторінках органів влади України.

1 січня, у день народження Бандери, на Твіттер-сторінці Верховної Ради була опублікована світлина Валерія Залужного під портретом провідника УПА.

Моравецький зазначив, що вважає Бандеру "ідеологом злочинних часів, часів війни", коли відбулись "страшні українські злочини".

Ще до повномасштабного вторгнення Росії, у січні 2022 року посольство Білорусі направило ноту протесту до МЗС України через марш на честь Степана Бандери, який відбувся в Києві у яких взяли участь і опозиційно налаштовані громадяни Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?