Польща може передати Україні винищувачі МіГ-29 протягом місяця-півтора
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща може передати Україні винищувачі МіГ-29 протягом місяця-півтора

Польща може передати Україні винищувачі МіГ-29 протягом місяця-півтора
Джерело:  online.ua

У заяві, зроблену Прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким, зазначається, що протягом 4-6 тижнів Україна може отримати винищувачі МІГ-29.

Джерело: Rzeczpospolita

Україна може отримати винищувачі

Відповідаючи на запитання журналістів про передачу винищувачів МіГ-29 Україні, Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що передача може відбутися вже через 4-6 тижнів. За тиждень до цього президент Анджей Дуда повідомив, що Польща готова передати винищувачі Україні в рамках міжнародної коаліції.

Після цих заяв Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що готовий передати Україні свої МІГ-29 разом із Польщею. Згідно з відомою інформацією, Словаччина має 11 винищувачів МіГ-29, і вона готова передати 10 з них. У той же час, представники Польщі зазначили, що у випадку з винищувачами кількість повітряних суден, що передаються, може відрізнятися від передачі танків.

Наскільки мені відомо, якщо говорити про перекидання Польщею літаків, то це буде не велика кількість, точно не буде кількість, що відповідає кількості танків — ні більш старих, ні пострадянських, ні навіть Leopard 2, — заявляв раніше глава Офісу президента Польщі Павло Шрот.

На даний момент немає інформації про те, які інші країни можуть приєднатися до коаліції з постачання радянських винищувачів Україні, окрім Польщі та Словаччини.

Передача винищувачів Україні

Італія готова допомогти Україні та надати п’ять бойових літаків Tornado та AMX.

Однак з міркувань політичної доцільності Італія не хоче бути першою країною, яка поставить в Україну бойові літаки.

Країна не хоче створювати враження, ніби вона змушені слідувати за довгою хвилею союзників, очолюваних Великою Британією, яка штовхає партнерів до нового, рішучого кроку, — йдеться у повідомленні.

Крім того, італійський уряд розглядає ідею проведення міжнародної конференції з реконструкції України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?