США направили до Європи "літак судного дня"
Категорія
Світ
Дата публікації

США направили до Європи "літак судного дня"

США направили до Європи "літак судного дня"
Джерело:  online.ua

До Ісландії уже прилетів американський E-6B Mercury, який також називають "літак судного дня". Що важливо розуміти, він виконує функції повітряного командного пункту Військово-морських сил США.

Джерело: Твіттер-сторінка командування військ США у Європі

США перекинули до Європи літак судного дня — перші подробиці

Літак E-6B Mercury Військово-морських сил США, підпорядкований першому крилу Стратегічного командування США, нещодавно прибув до Ісландії, виконуючи операції у зоні відповідальності Європейського командування Збройних сил США, – сказано у заяві командування військ США у Європі.

Окрім того, повідомляється, що під час перебування в Ісландії члени екіпажу літака зустрілися із послом США та іншими дипломатами та військовими.

Що важливо знати про американський "літак судного дня"

E-6B Mercury – це американський військовий стратегічний літак управління і зв'язку, а також повітряний командний пункт ВМС США. Його доволі часто також називають "літаком судного дня".

E-6B Mercury використовують для зв'язку з атомними підводними човнами стратегічного призначення, що є носіями міжконтинентальних балістичних ракет.

Насамперед мовиться про підводні човни класу Ohio. За словами експертів, на борту кожної субмарини може перебувати до 24 ракет Trident II D5, які здатні нести ядерні боєголовки.

Не можна також не згадати про те, що американський "літак судного дня" створили на базі пасажирського лайнера Boeing 707-320. Він здатний підійматися на висоту до 12,8 км, практична дальність становить – 11 760 км.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?