Путін призупинив участь Росії у ключовому ядерному договорі зі США
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін призупинив участь Росії у ключовому ядерному договорі зі США

Путін призупинив участь Росії у ключовому ядерному договорі зі США
Джерело:  online.ua

28 лютого очільник Кремля Володимир Путін підписав закон про "призупинення" участі Росії в Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) зі США. Що важливо розуміти, це була остання угода, яка обмежувала стратегічні ядерні арсенали обох держав.

Джерело: росЗМІ

Путін призупиняє участь РФ у ключовому ядерному договорі зі США

Призупинити дію Договору між Російською Федерацією і Сполученими Штатами із заходів щодо подальшого скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь, підписаного в місті Празі 8 квітня 2010 року, - зазначається в документі, який опублікували на порталі правової інформації РФ.

Варто звернути увагу на те, що договір СНО-3 насправді не містить положень про "призупинення" його дії. Там є лише пункт про можливий вихід з документа однієї зі сторін, якщо вона "вирішить, що надзвичайні події, пов’язані з предметом договору, ускладнили реалізацію її переважаючих інтересів".

Враховуючи цей важливий нюанс, команда американського лідера Джо Байдена заявляла, що рішення Кремля не набуло чинності, адже Росія продовжувала виконувати свої зобов'язання за договором попри гучні публічні заяви та погрози.

Як уже згадувалося раніше, після рішення Путіна парламент РФ під час засідання 22 лютого проголосував за закон, що припиняє участь Росії у Договорі про стратегічні наступальні озброєння.

Як міжнародна спільнота відреагувала на рішення Путіна

Генсек НАТО Єнс Столтенберг публічно закликав російського диктатора переглянути своє рішення щодо призупинення участі РФ у договорі про СНО, а очільник Білого дому Джо Байден заявив, що вважає це "великою помилкою" Росії.

Що цікаво, офіційна Москва звинувачує у всьому владу США, а також продовжує запевняти, що не планує збільшувати власний ядерний арсенал.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?