Банки в ЄС та США готуються до можливих кібератак з боку РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Банки в ЄС та США готуються до можливих кібератак з боку РФ

Банки в ЄС та США готуються до можливих кібератак з боку РФ
Джерело:  online.ua

Європейський центральний банк готує банки до можливої кібератаки з боку Росії, оскільки напруженість у відносинах з Україною зростає.

Джерело: Reuters

Європа та США готуються до кібератак

Криза, спричинена Росією, сколихнула європейських політичних і бізнес-лідерів, які побоюються вторгнення, що завдасть шкоди всьому регіону.

Зараз Європейський центральний банк, який здійснює нагляд за найбільшими європейськими кредиторами, насторожений щодо загрози кібератак на банки з Росії.

У той час як регулятор був зосереджений на звичайних шахрайствах, які процвітали під час пандемії, українська криза звернула його увагу на кібератаки з Росії.

За словами джерел, банки проводили кібер-військові ігри, щоб перевірити їхню здатність відбиватися від атаки.

ЄЦБ, який називав вирішення проблем кібербезпеки як один із своїх пріоритетів, відмовився від коментарів.

Департамент фінансових послуг Нью-Йорка оприлюднив повідомлення для фінансових установ, попереджаючи про відповідні кібератаки.

Кібератака на Україну

На початку цього року низка українських веб-сайтів постраждали від кіберудару, який залишив повідомлення «боятися та очікувати найгіршого», оскільки Росія зібрала війська біля кордонів України.

СБУ заявила, що бачить ознаки зв'язку з хакерськими групами, пов'язаними з російськими спецслужбами.

Російські чиновники кажуть, що Захід охоплений русофобією і не має права читати Москві лекції про те, як діяти після того, як вона розширила військовий альянс НАТО на схід після падіння Радянського Союзу в 1991 році.

Кремль також неодноразово заперечував, що російська держава має будь-яке відношення до хакерства в усьому світі, і заявляв, що готовий співпрацювати зі Сполученими Штатами та іншими для боротьби з кіберзлочинністю.

Історія російських кібератак

Білий дім також звинуватив Росію у руйнівній кібератаці «NotPetya» у 2017 році, коли вірус пошкодив частину інфраструктури України, знищивши тисячі комп’ютерів у десятках країн.

Уразливість була знову підкреслена минулого року, коли одна з наймасштабніших хакерських кампаній у світі використовувала американську технологічну компанію як плацдарм для компрометації низки урядових агенцій США. Білий дім звинуватив тоді російські зовнішні розвідувальні служби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?