"Барселона" під ризиком припинити існування. У чому звинуватили легендарний клуб
Категорія
Спорт
Дата публікації

"Барселона" під ризиком припинити існування. У чому звинуватили легендарний клуб

"Барселона" під ризиком припинити існування. У чому звинуватили легендарний клуб
Джерело:  online.ua

Іспанська "Барселона" опинилася під загрозою зникнення з футбольної мапи в разі визнання винною у справі про підкуп суддівського функціонерв Хосе Марії Енрікеса Негрейри.

Джерело: The Telegraph

Барселону звинуватили в корупції

Справа Негрейри здатна "поховати" іспанський гранд. "Барсі" загрожуватиме банкрутство в разі негативного для клубу рішення Феміди.

Очільник Слідчого суду міста Барселона Хоакін Агірре визнав злочином виплати "блаугранас" на 7,7 млн євро Негрейрі впродовж багатьох років. Каталонців звинуватили в хабарництві. Такі ж звинувачення висунули самому суддівському функціонеру, його сину та двом екс-президентам "Барселони" – Жозепу Бартомеу та Сандро Роселю.

Тепер доля справи залежатиме від суду присяжних. Якщо провину функціонерів доведуть, то їм світить 3-6 років у в'язниці. Натомість "Барселона" за такого сценарію буде відсторонена від будь-якої футбольної діяльності та стане банкрутом.

Що таке справа Негрейри

Менеджмент "блаугранас" упродовж багатьох років платив колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету Негрейрі за звіти про абрітрів. Так він заробив понад 7 млн євро.

Негрейра відповідав за оцінювання роботи іспанських суддів. Він пропонував підвищити чи понизити в статусі арбітрів, що впливало на призначення на матчі. Окрім того, він призначив делегатів, які оцінювали роботу суддівських бригад. Імовірно, призначення на ключові поєдинки отримували наближені до Негрейри арбітри.

Сам суддівський функціонер і "Барселона" наполягають, що їхня співпраця обмежувалася "технічними відеоконсультаціями". Компанія сина Негрейри нібито подавала в клуб щотижневі звіти за захмарними цінами та без договорів. Звинувачення назвало ці консультації фіктивними.

Читайте також:

  • Барселона змінила головного тренера перед матчем з Динамо.

  • Легендарний боксер дав поради Джошуа щодо другого бою з Усиком.

  • Харківський "Металіст" цікавиться ще одним іноземцем для підписання контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?