Барселонський музей вперше провів екскурсію для нудистів
Категорія
Культура
Дата публікації

Барселонський музей вперше провів екскурсію для нудистів

Музей
Джерело:  Reuters

Мізей у Барселоні провів спеціальну екскурсію, під час якої відвідувачі могли відмовитися від одягу.

Екскурсія для нудистів в Барселоні

Відвідувачі без одягу відвідали виставку фотографій Луїджі Спіна «Бронза Ріаче» в Археологічному музеї Каталонії.

На фото зображені дві великі грецькі бронзові статуї оголених воїнів V століття до нашої ери, які були виявлені в 1972 році поблизу Ріаче, Італія.

Музей провів 90-хвилинний тур у співпраці з Catalon Naturism Club.

Ми хотіли зробити це більш яскравим візитом, а не типовою екскурсією з гідом. Ми хотіли, щоб люди, які прийшли подивитися на це, відчули те саме, що й робота, на яку вони дивляться, — сказав гід Едгард, який також працював без одягу.

Reuters передає, що веб-сайт музею пообіцяв відвідувачам можливість «помилуватися роботами, які позують в тій самій ситуації, що й вони, повністю оголені та в оточенні інших тіл».

(Я відчуваю) таку ж інтенсивність, як під час спостерігання за цим в одязі, але з тією різницею, що ми могли б краще зрозуміти, що оголеність існувала завжди, і тіла не повинні бути джерелом сорому ні для кого, — сказала 59-річна медична працівниця Марта, яка відвідував виставку.

Що відомо про «Бронзу Ріаче»

Бронза Ріаче або Вояки Ріаче - відомий археологічний об'єкт, який підняли з дна моря у 1972 році.

Аквалангіст Стефано Маріоттіні з Риму під час плавання в Іонічному морі побачив під водою людську руку, що його налякало. Проте дослідження місця показало, що рука належить скульптурі.

Археологи знайшли в морі дві статуї вояків - вони повністю оголені і мають подібні пози.

Учені вважають, що статуї були створені в 5 столітті до н. е давньогрецькими майстрами в Греції або Сицилії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?