Байден буде шукати зброю для України на Близькому Сході
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден буде шукати зброю для України на Близькому Сході

Байден буде шукати зброю для України на Близькому Сході
Джерело:  online.ua

Американським журналістам вдалося дізнатися, що очільник Білого дому Джо Байден під час візиту на Близький Схід спробує знайти там радянську зброю для Збройних сил України.

Джерело:  The New York Times

Байден шукатиме зброю для України на Близькому Сході

Редакція видання звертає увагу на те, що американський лідер пообіцяв підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно", однак ні він, ні ніхто інший не може сказати, скільки це триватиме. У якийсь момент, як уже попереджали офіційні особи, запаси зброї у Штатах та Євросоюзі закінчаться.

Хоча Сполучені Штати санкціонували 54 мільярди доларів на військову та іншу допомогу, ніхто не очікує ще одного чека на 54 мільярди доларів, коли ця сума закінчиться, - мовиться в статті.

Очільник Білого дому разом зі своєю командою шукає довгострокову стратегію щодо поставок озброєння у той час, як перспектива врегулювання шляхом переговорів ще далека, а громадськість починає відчувати втому від війни.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Як стверджують експерти, військова допомога Україні, ухвалена Конгресом, буде продовжуватися до другого кварталу наступного року. Однак наразі вкрай важко спрогнозувати, наскільки вистачить нинішніх постачань зброї та боєприпасів без погіршення військової готовності офіційного Вашингтону.

Американські чиновники закликали інші країни надати Україні запаси зброї радянського виробництва, з якими українці більш знайомі. Цей пункт, пише NYT, включено до порядку денного Байдена під час його поїздки на Близький Схід наступного тижня, коли він має зустрітися з лідерами арабських держав, які в минулому були клієнтами Москви, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?