Байден готується покарати команду Путіна після масштабної кібератаки на США
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден готується покарати команду Путіна після масштабної кібератаки на США

Байден готується покарати команду Путіна після масштабної кібератаки на США
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що команда нового очільника Білого дому Джо Байдена розглядатиме кілька варіантів покарання російського президента Володимира Путіна та його поплічників за участь у масштабній кібератаці, жертвами якої нещодавно стали декілька урядових відомств Штатів. Як стверджують анонімні джерела агенції Reuters, йдеться як про нові фінансові санкції, так і заходи кіберстримування у відповідь. Співрозмовники ЗМІ наголошують, що команда новообраного американського лідера буде намагатися напрацювати відповідь, яка буде достатньо сильною, однак не перетвориться на привід для ескалації напруги між двома ядерними державами, передає ONLINE.UA.

Що важливо розуміти, головною метою цих кроків буде створення механізму стримування та зниження ймовірністі потенційних спроб кібершпигунства.

"Більш конкретне обговорення питання розпочнеться лише після інавгурації Джо Байдена, коли президент і команда будуть мати доступ до всієї необхідної інформації, а також будуть знати більше про наслідки кібератаки", — йдеться в повідомленні.

Декілька днів тому, відповідаючи на запитання про те, як він реагуватиме на кібератаку, за якою ймовірно стояла Росія, новообраний президент заявив, що "винних буде притягнуто до відповідальності", пообіцявши фінансові наслідки для причетних фізичних та юридичних осіб.

Окрім того, нещодавно чинний глава Держдепу США Майк Помпео заявив про причетність РФ до масштабної кібератаки на американські відомства і компанії, яка тривала з весни 2020 року. Як стверджують американські жуналісти, в результаті кібератаки постраждали щонайменш декілька федеральних відомств. 14 грудня Білий дім розповів, що цілями стали американське міністерство фінансів і Національне управління з телекомунікацій і інформації. Жертвами атаки стали також Держдеп, Департамент внутрішньої безпеки, Департаменти з питань сільського господарства, торгівлі, енергетики. Експерти продовжують встановлювати, чи змогли зловмисники отримати доступ до якоїсь інформації. Кремль традиційно всі звинувачення відкидає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Володимир Путін влаштував скандал в Кремлі  через ситуацію в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?