Байден і Джонсон обговорили відносини з Росією та Китаєм
Категорія
Світ
Дата публікації

Байден і Джонсон обговорили відносини з Росією та Китаєм

Байден і Джонсон обговорили відносини з Росією та Китаєм
Джерело:  online.ua

Сьогодні в Білому домі пройшла зустріч прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона і президента США Джо Байдена. Під час зустрічі лідери країн обговорили низку міжнародних питань, в тому числі відносини з Китаєм і Росією. Вони погодилися, що в дипломатичному питанні, що стосується цих країн, будуть продовжувати керуватися загальними цінностями США і Сполученого Королівства.

Джерело:  уряд Великої Британії

Лідери також привітали тісне співробітництво між країнами в період виведення військ НАТО з Афганістану. Борис Джонсон висловив співчуття близьким загиблих під час операції американських військовослужбовців.

Прем'єр і президент погодилися, що кращий спосіб вшанувати пам'ять всіх тих, хто віддав свої життя, щоб зробити Афганістан кращим, - це використовувати всі дипломатичні і гуманітарні інструменти для запобігання гуманітарній кризі, а також збереження досягнень, досягнутих в Афганістані.

Вони також обговорили прогрес, досягнутий після зустрічі G7 в минулому місяці в цілях координації міжнародних дій в Афганістані. Вони погодилися з тим, що будь-яке міжнародне визнання Талібану має бути скоординованим і залежати лише від тих, яка поважає права людини.

Джонсон привітав лідерство президента Байдена в питанні клімату і його сьогоднішню заяву про те, що США подвоять свої зобов'язання з фінансування боротьби зі зміною клімату.

Байден і Джонсон також погодилися з необхідністю розширення міжнародного доступу до вакцин для виконання взятого на себе в Корнуоллі зобов'язання провести вакцинацію в усьому світі до кінця наступного року.

Засідання лідерів G7

Нагадаємо, нещодавно “Талібан” оголосив про створення нового тимчасового уряду в Афганістані, яким керуватиме один із засновників організації. Уряд очолить мулла Мохаммад Хасан Ахунд, а його заступником буде співзасновник "Талібану" мулла Абдул Гані Барадар.

Міністром внутрішніх справ став бойовик, якого розшукує американське ФБР — Джалалуддін Хаккані. До того часу він очолював войовниче угруповання, відоме як Мережа Хаккані.

Наприкінці серпня лідери країн Великої сімки зібрались на екстрене засідання. Його скликав британський прем’єр Борис Джонсон через ситуацію в Афганістані. На засідання лідери Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії і США обговорили безпечну евакуацію людей з Афганістану, владу якого захопив Талібан.

Читайте також:

  • Таліби оголосили про закінчення війни після взяття Панджшеру.

  • Таліби влаштували "салют" зі зброї на честь захоплення Панджшера — загинули десятки людей.

  • Таліби виступили з фінальною заявою після відступу НАТО з Афганістану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?